Dit weekend: Club 3voor12 Den Haag

Uitwisseling met 3VOOR12 Eindhoven

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Aanstaande zaterdag 1 mei is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Den Haag in het Paardcafé. Net zoals voorgaande edities, is er ook dit keer weer een uitwisseling met een andere lokale 3VOOR12. Dit keer is de uitwisseling met 3VOOR12 Eindhoven. Op vrijdag 7 mei speelt de Haagse band Woot op de Eindhovense clubavond, op zaterdag 1 mei is Hunting The Robot te gast in Den Haag. Daarnaast zijn er optredens van Moonpilot, A Liquid Landscape en Moore.

Uitwisseling met 3VOOR12 Eindhoven

Aanstaande zaterdag 1 mei is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Den Haag in het Paardcafé. Net zoals voorgaande edities, is er ook dit keer weer een uitwisseling met een andere lokale 3VOOR12. Dit keer is de uitwisseling met 3VOOR12 Eindhoven. Op vrijdag 7 mei speelt de Haagse band Woot op de Eindhovense clubavond, op zaterdag 1 mei is Hunting The Robot te gast in Den Haag. Daarnaast zijn er optredens van Moonpilot, A Liquid Landscape en Moore. De presentatie is wederom in de vertrouwde handen van Tim Hofman.

Moore
De jonge rockers van Moore stonden eigenlijk voor januari al op het programma, maar door ziekte van de drummer moest de band afzeggen. Ze zijn echter nog niet vergeten, en op zaterdag 1 mei zijn ze er gewoon bij. De winnaars van het Talent Event 2009 laten zich inspireren door bands als The Beatles, Muse, The Raconteurs en The Foo Fighters. Na het winnen van de bandwedstrijd voor jonge bands en artiesten staat de bands op festivals als Schollenpop, de Haagse PopWeek, het Zeeheldenfestival en Haags Pop Podium Live. Eind 2009 brengt de band hun debuut-EP uit. Leven voor en van de muziek, dat is wat deze talenten willen!

Hunting The Robot
Hét talent van Eindhoven en omstreken. De ‘Nederlandse Bloc Party’ won bandwedstrijden als Popsport 2008-2009 en Clash Of The Schoolbands, en staat inmiddels in de finales van de High School Music Competition en de Kunstbende. Ook werd de band geselecteerd van de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. Niet slecht als je bedenkt dat de leeftijd van de bandleden tussen de 13 en 17 ligt, en de band pas sinds begin 2009 bestaat. De muziek van Hunting The Robot valt te omschrijven als alternatieve electrorock, waarbij ze niet bang zijn om te experimenteren. Wees niet verbaasd als ze binnen niet al te lange tijd op de grote festival van Nederland en daarbuiten staan.

A Liquid Landscape
Onder de naam Believeisadoubt maakte de band sinds 2004 al snel naam in de Nederlandse muziekscene. Na een drastische verandering in de muzikale stijl, besloten de Groningers vorig jaar om de naam te veranderen in A Liquid Landscape. De demo ‘Long Lost Traveler’ is het eerste wapenfeit van de formatie, dat leidde tot veel positieve recensies en reacties. Ook werd de band geselecteerd voor de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. A Liquid Landscape laat zich inspireren door bands als Dredg, Porcupine Tree en Mutemath en zal voor een zeer muzikale show gaan zorgen.

Moonpilot
Debuutalbum ‘Control’ van de Haagse Britpop formatie Moonpilot is pas net uit, maar kan nu al op zeer positieve reacties en recensies rekenen. Zo waren OOR, LiveXS en ook 3VOOR12 Den Haag zeer te spreken over de cd. “Het is een album dat laat zien wie we zijn, waar we nu staan. Twaalf tracks waar we alle vier trots op zijn, gaan de wereld in. Dit is wat we wilden maken, nu is het aan het publiek.” De komende tijd verzorgt de band het voorprogramma van Valerius en Rigby, en ook is de band te zien op Kaderock. En op 1 mei ook gewoon in het Paardcafé op Club 3VOOR12 Den Haag.

Tijdschema Club 3VOOR12 Den Haag
19.00 uur Zaal open
20.00 uur Moore
21.00 uur Hunting The Robot
22.10 uur A Liquid Landscape
23.20 uur Moonpilot