Cd-recensie: The Ties - 'Shut Up And Get Out' Cd-recensie: The Ties - 'Shut Up And Get Out'

Nog een lange weg te gaan

, Frank Veldkamp

Cd-recensie: The Ties - 'Shut Up And Get Out'

Nog een lange weg te gaan

Frank Veldkamp ,

Het Haagse garagerocktrio The Ties heeft in korte tijd een aardig rijtje optredens op lokale podia en festivals op haar cv kunnen bijschrijven. Met de onlangs op cd verschenen tweede EP 'Shut Up And Get Out' is de band nu ook thuis en onderweg te beluisteren. Maar of dat nou zo'n goed idee is...?

Uit alles spreekt de ambitie van The Ties: ze willen heel graag rock 'n' roll zijn. Dit wordt visueel benadrukt met fraai artwork met foto's van de bandleden in een uitgeleefde woonkamer. De chique-nonchalante uitstraling van de drie op het hoesje duidt op een band met attitude.Muzikaal valt er voor de geoefende liefhebber van garagerock weinig te ontdekken op het schijfje. De zes nummers zitten muzikaal prima in elkaar, met de titeltrack voorop, maar de nummers blinken geen van allen uit in originaliteit. Als luisteraar kun je de volledige speelduur benutten aan het opsommen van bands die van invloed zijn geweest op het geluid van The Ties.

'Shut Up And Get Out' is al wel een stuk beter dan de vier deuntjes op voorganger 'Sex, Drugs And Rock 'n' Roll', die in vergelijking met deze EP het predicaat 'uitgelekte demo' zou moeten krijgen. Wat dat betreft maakt de band zeker een positieve ontwikkeling door, maar er valt nog veel door te ontwikkelen. Veel spelen, veel schrijven, veel experimenteren en veel durven schrappen kan bijdragen aan een gestage groei.

The Ties heeft, mede door het stevige spel van drummer Stefan en de soms lief wanhopig klinkende achtergrondvocalen van Alieke, zeker potentie om tot een onderscheidende band uit te groeien als ze zich buiten de platgetrapte paden van het gekozen genre durft te begeven. Maar zoals voor alle ambities geldt zal daar vooral veel tijd in geïnvesteerd moeten worden. Met het omhangen van stropdassen en het laten persen van een cd’tje ben je er nog lang niet. Op dit moment ontbreekt het The Ties aan stinkende oksels, rauwe randjes en gevatte songs.

'Shut Up And Get Out' van The Ties is te beluisteren in de Haagse YouBox. Track to check: ‘Shut up and get out’

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag