Cd-recensie: Moonpilot - 'Control’ Cd-recensie: Moonpilot - 'Control’

Een mooi uitgebalanceerde cd

, Remco van der Ham

Cd-recensie: Moonpilot - 'Control’

Een mooi uitgebalanceerde cd

Remco van der Ham ,

Debuutalbum ‘Control’ van de Haagse formatie Moonpilot werd in februari gepresenteerd in een uitverkochte kleine zaal van het Paard van Troje. Twee weken lang bivakkeerden de bandleden in de Volver Studio in Tilburg. Overdag werd het album opgenomen, ’s avonds werd alles aan de kant geschoven voor de matjes en slaapzakken.

Het album is geproduceerd door zanger/gitarist Sean Christopher en drummer Jasper Zuidervaart, beiden afkomstig van de opleiding muziekproductie aan het Rotterdams Conservatorium. Alles werd in eigen hand gehouden, en dat heeft absoluut iets moois opgeleverd. De twaalf nummers van ‘Control’ zorgen voor een mooi uitgebalanceerde cd met zowel rustig als uptempo repertoire. De muziek van Moonpilot past in het Britpop-straatje, maar klinkt zeker niet als een Nederlandse kloon van bijvoorbeeld Coldplay, Keane, Stereophonics of The Kooks. Daarbij zorgt vooral de zang van Sean, die we hiervoor eigenlijk vooral kenden als drummer van John Dear Mowing Club, voor een heel eigen geluid.

De drie nummers die eerder ook op de EP van Moonpilot stonden, zijn nu ook weer op het album te vinden. Gelukkig maar, want nummers als ‘Don’t hesitate’ en ‘These days alone’ hadden we op deze cd niet willen missen. Persoonlijke favoriet is openingstrack ‘Sailor’, dat met een mooie opbouw en goede spanningsboog misschien wel het meest interessante nummer van het album is. Ook het vrolijke uptempo ‘Shiny shoes’ met bijbehorend synth-deuntje is één van de hoogtepunten van de cd.

Moonpilot mag trots zijn op het afgeleverde album. Onlangs werd ‘Control’ door de bezoekers van de 3VOOR12 Luisterpaal al hoog gewaardeerd en nu is het afwachten of het album ook wordt opgepikt door bijvoorbeeld een radiostation als 3FM. De kwaliteit van de nummers is er in ieder geval.

'Control' is te bluisteren in de Haagse YouBox!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag