Cd-recensie: Happy Elf - 'Sexmachine’ Cd-recensie: Happy Elf - 'Sexmachine’

Een absoluut muzikaal meesterwerkje

, Tino van Leeuwen

Cd-recensie: Happy Elf - 'Sexmachine’

Een absoluut muzikaal meesterwerkje

Tino van Leeuwen ,

En daar is-ie weer: Jeroen Elfferich alias Happy Elf. Bracht hij vorig jaar al twee cd’s in korte tijd uit, nu is er dan zijn nieuwe, getiteld ‘Sexmachine’. In een bijgevoegde biografie verklapt hij al wat de ingrediënten zijn van het album: “Legendarische synthesizers, gruizige gitaren, dwingende drumloops en stemmige vocalen.” Ja, we hebben hier te maken met een bijzondere artiest met een bijzonder geluid.

Openingstrack ‘Come back’ doet qua drumloops sterk denken aan de Amerikaanse artiest Beck in de jaren 90; rauw en tegelijkertijd vrolijk. De vocalen die verzorgd worden door bluesgitarist/zanger Willem van Dullemen passen uitstekend bij de muziek. Het opmerkelijke is dat de teksten daarentegen weer vrij negatief zijn. Een zeer aparte combinatie, maar het lijkt allemaal prima te kloppen. Ook is er ruimte voor een vette gitaarsolo aan het eind.

De titeltrack ‘Sexmachine’ is vrij humoristisch. Niet alleen instrumentaal (grappige bliepgeluiden), maar ook wat betreft de tekst. Willem zingt namelijk over hoe knap en aantrekkelijk hij is, maar zeker niet ‘your sexmachine’. Track drie ‘Dream on’ laat zich kenmerken door geluiden die uit het donkerste oerwoud lijken te komen. Erg sferisch en duister voor de vorig jaar zo blij klinkende Happy Elf. Voor ‘Love life’, track vier, geldt min of meer hetzelfde.

Bij ‘Another day’ klinkt de drumloop best bekend, maar waarvan precies? Het klinkt in ieder geval alsof het afkomstig is uit de jaren 80. Afsluiter ‘Crazy’ - niet vermeld in de tracklisting - is redelijk afwijkend in vergelijking met de rest en is daarom waarschijnlijk veroordeeld tot ‘hidden track’. Het is minder toegankelijk en klinkt zelfs een beetje ‘moeilijk’. Al met al heeft Happy Elf een absoluut muzikaal meesterwerkje neergezet en scoort daarom bij 3VOOR12 Den Haag hoge ogen.

Beluister 'Sexmachine' ook in de Haagse YouBox!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag