Johnnie Stalker terug in nieuwe formatie Johnnie Stalker terug in nieuwe formatie

Single releaseparty, vrijdag in de Zwarte Ruiter

, Margriet Wagner

Johnnie Stalker terug in nieuwe formatie

Single releaseparty, vrijdag in de Zwarte Ruiter

Margriet Wagner ,

Zeven hoog aan het Verhulstplein in Den Haag oefent twee keer per week de nieuwe formatie van Johnnie Stalker. De band bestaat nu uit Ivar Keuren (bas/zang), Remco Visker (gitaar) en Jelger Durieux (drums). De heren kennen elkaar nu zo’n vijf jaar, maar sinds zes maanden spelen ze dan eindelijk samen. Naast het creatieve ontwerpproces zijn zij nu ook keihard aan het repeteren voor de singlerelease aankomende vrijdag.

Single releaseparty, vrijdag in de Zwarte Ruiter

Zeven hoog aan het Verhulstplein in Den Haag oefent twee keer per week de nieuwe formatie van Johnnie Stalker. De band bestaat nu uit Ivar Keuren (bas/zang), Remco Visker (gitaar) en Jelger Durieux (drums). De heren kennen elkaar nu zo’n vijf jaar, maar sinds zes maanden spelen ze dan eindelijk samen. Naast het creatieve ontwerpproces zijn zij nu ook keihard aan het repeteren voor de singlerelease aankomende vrijdag. Deze vindt om 23.00 uur plaats in de Zwarte Ruiter aan de Grote Markt met een set vol kersverse songs.

Muzikaal gezien zitten deze drie mannen op dezelfde lijn. Functioneel spelen en dat zo strak mogelijk. De kunst van het weg laten. Hoewel Ivar voornamelijk met de ideeën en teksten komt, gaan deze net zolang door de molen tot dat het een song is die ze alle drie vet vinden.

Ivar: ”In mijn vorige band, The Crowd, probeerde ik nog wel een inhoudelijke boodschap, een gevoel of emotie over te brengen. Bij Johnnie Stalker gaat het voornamelijk om de vibe die wordt overgedragen. Als je dan een nummer speelt omdat het moet of waar niet iedereen honderd procent achter staat, kun je er ook niet helemaal voor gaan. Dat belemmert de muziek. Het gaat niet zozeer over diepe gevoelens of persoonlijke emoties maar over pure energie, zoals bij stoner of garagerock.” Daarom is Ivar ook zo blij met zijn huidige bandleden. “Ze hebben geen kwaaltjes, geen dingetjes en geen noodzaak om meer te doen dan nodig is. Basic, zoals het volgens ons moet klinken.”

Zelf typeren zij hun muziek als stoner/garagerock. “Dat is wat we nu willen, maar voor de toekomst blijft het open. We willen vooral samen doorgroeien, anders loop je vast en is er geen ontwikkeling meer. Een plotselinge muzikale ommezwaai schuwen we daarom ook niet. Op dit moment is de muziek hard en strak, maar je weet nooit wat er nog komt.” Jelger grapt: “Wellicht gaan we nog techno met zigeunermuziek mixen.”

Ivar: “Vrijdag in de Zwarte Ruiter willen we vooral knallen, Johnnie Stalker zichtbaar maken, laten horen dat we er nog zijn. Een mooi en energiek feestje bouwen, dus tot vrijdag!” Mocht je het optreden van vrijdag missen, ze zullen deze zomer alom aanwezig zijn in het Haagse circuit en anders kun je vanaf volgende week hun single downloaden. Op zaterdag 27 juni speelt de band op Haags Pop Podium LIVE op de Grote Markt in Den Haag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag