Cd-recensie: The Polar Exploration Ship - 'The White Hour’ Cd-recensie: The Polar Exploration Ship - 'The White Hour’

The Polar is van internationale allure

, Hans van der Maas

Cd-recensie: The Polar Exploration Ship - 'The White Hour’

The Polar is van internationale allure

Hans van der Maas ,

Dat Den Haag sinds de opkomst van de popmuziek te boek staat als kwaliteitsstad weten we allemaal. In de loop der jaren braken talrijke Haagse bands nationaal en soms ook internationaal door. En gelukkig komen er regelmatig potentiële kandidaten uit de residentie bij, zoals The Polar Exploration Ship. Hun debuut-cd ligt nu in de winkels. 3VOOR12 Den Haag deed een luistertest en concludeert: een nieuw Haags goudmijntje staat in de steigers.

'The White Hour’ heet het schijfje en het staat bol van grensverleggende rock. Met de intentie van The Golden Earring in hun beste jaren knalt The Polar, zoals de band zichzelf afkort, hun muzikale noten de speakers uit. Glashelder en moddervet, zoals de heerlijke single ‘Salted lies’, dat zich momenteel ontpopt als een aardige radiohit. Wie over het internet struint struikelt over de clips en audiofragmenten en ook daarbij valt de intensiteit en explosiviteit van The Polar op. Zoals in Paradiso, waar de vonken zowat uit het dak schieten. Een rockfeest voor een enthousiast publiek. Een van de nummers, ‘Clear blue skies’, haalt ook op de cd het beste van de band naar boven.

Onder de bezielende leiding van producer Maurice “Mouse” Bom, die eerder werkte met onder anderen Keith Caputo, staat ‘The White Hour’ als een muzikaal huis. Het fundament is gelegd voor een glansrijke rockcarrière waarbij Nederland er wel weer eens een belangrijk exportproduct bij zou kunnen hebben. Lennart Bess (drums, banjo, pedal steel guitar, glockenspiel), Mark Bubberman (bas), Gijsbert Diteweg (gitaar), Peter van der Meer (orgel, elektrische piano, backing vocals, percussie, gitaar) en Selwyn Slop (gitaar, vocals) zetten een eerste aanzet met ‘The White Hour’. Een plaat van internationale allure.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag