Zweedse punkers van Venerea naar Den Haag Zweedse punkers van Venerea naar Den Haag

Dit weekend elfde Musicon Punkfeest

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Zweedse punkers van Venerea naar Den Haag

Dit weekend elfde Musicon Punkfeest

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De elfde editie van het Musicon Punkfest wordt aanstaande zaterdag 7 maart gehouden. De headliner van deze editie is de Zweedse punkband Venerea. Daarnaast zijn er ook optredens van Smash The Statues, New Pokerface, de Belgische band Ignored en natuurlijk mag onze Haagse punktrots Drunktank ook niet ontbreken.

Dit weekend elfde Musicon Punkfeest

De elfde editie van het Musicon Punkfest wordt aanstaande zaterdag 7 maart gehouden. De headliner van deze editie is de Zweedse punkband Venerea. Daarnaast zijn er ook optredens van Smash The Statues, New Pokerface, de Belgische band Ignored en natuurlijk mag onze Haagse punktrots Drunktank ook niet ontbreken. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

20:00 uur The Ignored
In tegenstelling tot normaal opent dit keer niet een jonge Haagse band het Punkfest, maar is er een meer dan waardige opener gevonden bij onze zuiderburen, namelijk The Ignored. Deze vijf skatepunkers zijn nu zo'n drie jaar live bezig en hebben hun eerste Europese tour al achter de rug. Wees op tijd, want je wilt ze niet missen.

20:45 uur Smash the Statues
Smash the Statues speelt harcordepunk in het straatje van Good Riddance, Strike Anywhere en Propagandhi. De nieuwe cd ´When Fear Is All Around Us´ is net uitgebracht door Shield Recordings die de band heeft deze gepromoot tijdens hun zojuist afgeronde 10 daagse Europese tour door onder andere Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Later dit jaar zullen ze voor de tweede keer een tour door Engeland doen. Geniet van een van Neerlands hardst werkende hardcorepunkband Smash the Statues.

21:30 uur New Pokerface
New Pokerface uit Breda bracht in juli 2008 de cd `Another Day, Another Religion´ uit en heeft zich met dit overdonderende debuut in een klap een prominente plek in de punkrockscene weten te bemachtigen. Lovende recensies waren te vinden op MusicFrom, OOR, Musicmaker, Punx.nl, Aardschok en File Under. “Punkrock met kippenvel”.

22:15 uur Drunktank
Als organisatoren van Musicon Punkfest mag Drunktank ook dit keer niet ontbreken aan de line-up. Voor het eerst op het podium in mei 2003 en nu zo'n 200 shows verder, gespeeld met bands als Lagwagon, A Wilhelm Scream, Strung Out en Belvedere in landen als België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Momenteel wordt er gewerkt aan de eerste full-length cd door de mannen van Drunktank die we in april kunnen verwachten.

23:15 uur Venerea
Het in 1991 begonnen Venerea brengt een stevige portie skatepunk met agressieve, melodieuze meezingers. Na veel touren met bands als Ten Foot Pole en Ignite is het nu weer tijd om Den Haag aan te doen. Samen met No Fun At All, Millencollin en Satanic Surfers vormt venerea de frontlinie van de Zweedse punk. Een aanrader voor fans van Strike Anywhere en Rise Against.

Er worden deze avond ook gratis goodiebags uitgedeeld met daarin spullen van Bad Taste Records, Up Magazine, Sublime Surfshop en Rockstar Energy Drink. Ook krijg je weer korting op een meter bier en er zullen partypics worden gemaakt.

Musicon Punkfest 11
Zaterdag 7 maart 2009
Musicon  (Soestdijksekade 345)
Entree: 5 euro

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag