Tourverslag Venus Flytrap in Canada (deel 2) Tourverslag Venus Flytrap in Canada (deel 2)

Zeven optredens in vijf steden

, Venus Flytrap

Tourverslag Venus Flytrap in Canada (deel 2)

Zeven optredens in vijf steden

Venus Flytrap ,

De Haagse band Venus Flytrap maakt deze week voor de derde keer de oversteek over de oceaan voor een tour. Na SXSW en Texas in 2004 en een tour langs de north east coast in 2005 is de band dit keer in Canada. Venus Flytrap is uitgenodigd om een showcase te geven tijdens de Canadian Music Week in Toronto, waar meteen een tour aan vastgeplakt werd. Voor 3VOOR12 Den Haag houden ze een tourverslag bij.

Zeven optredens in vijf steden

De Haagse band Venus Flytrap maakt deze week voor de derde keer de oversteek over de oceaan voor een tour. Na SXSW en Texas in 2004 en een tour langs de north east coast in 2005 is de band dit keer in Canada. Venus Flytrap is uitgenodigd om een showcase te geven tijdens de Canadian Music Week in Toronto, waar meteen een tour aan vastgeplakt werd. Voor 3VOOR12 Den Haag houden ze een tourverslag bij.

Dinsdag 10 maart
Het tourleventje is misschien wat voorspelbaar, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag dus wat is beter geschikt dan een All American, in Europa ook wel door het leven gaand als Full English Breakfast? Niets nee. Hierna weer op reis, naar Montreal, paar uur oostwaarts. In Montreal hebben we twee gigs op rij, wat wel fijn is. Dan heb je twee dagen hetzelfde hotel en een dagje om de stad te zien. Na inchecken gaat de tijd weer snel met eigenlijk niks en hup, daar staan we alweer voor de deur van l'Hemisphere Gauche waar we vanavond met twee andere lokale bands geprogrammeerd staan. Verder bestaat de tijd uit wachten, wachten, beetje soundchecken en een hap Thais eten in de buurt. Mjamm. Het is een leuke zaal. Na het 'uitzitten' van de twee lokale bands doen we een goed optreden. Geen bijzonderheden en alles loopt inmiddels gesmeerd. Na de show het nodige geouwehoer en dan terug naar het hotel.

Woensdag 11 maart
Dagje Montreal bekijken. In vogelvlucht: old Montreal; erg europees aandoend, dan downtown; net als in de VS, shopping malls en brede avenues met McDonalds, Starbucks etc. De wijkjes links en rechts van de Boulevard St. Laurent zijn wel erg kleurrijk. Hippie-achtig, alternatief, rommelig, platenwinkels enzovoort. Het weer is mooi geworden, eindelijk een zonnetje.

Best fijn zo'n dagje. Dan weer the works: hotel, spullen ophalen, naar zaal (Bar St Laurent 2, IN het leuke wijkje!), wachten, wachten, poolen, soundcheck en eten (Indiaas deze keer). Het is koud geworden, heel erg koud. Een ijselijke wind gaat door merg en been. Het is buiten bijna niet meer te harden dus we vluchten snel terug naar de zaal. Als voorprogramma een singer-songwriter, daarna wij en als afsluiter een lokale band die het erg goed doet. Best een goede avond.

Donderdag 12 maart
Vandaag een lange terugreis naar Toronto, zes uurtjes rijden, dus we vertrekken in de snijdende kou rond een uur of 10. De rest van de dag spenderen we op de snelweg. In Toronto aangekomen halen we gelijk de registratie en polsbandjes op voor ons optreden vanavond tijdens de Canadian Music Week, in de lobby van een groot hotel waarin het wemelt van mensen uit de music business. Iedereen is 'very cool'.

Hierna snel inchecken in het hotel want om half zes moeten we ons melden bij de zaal, The Neutral Lounge. Het blijkt een ruime kelderbar te zijn en de andere bands komen ook binnendruppelen. Een internationale avond met bands uit Brazilië, Spanje, Nederland dus en Canada. Wij doen de soundcheck want daar heeft niemand echt zin in, maar wij met onze samples en keyboards willen graag even checken hoe het gaat klinken in deze kelder. Hierna ons laatste avondmaal in Canada, een Chinees in Chinatown.

De showcase tijdens de Music Week gaat niet helemaal feilloos, Bart heeft problemen met de versterker, maar na een paar ferme klappen doet ie het weer. We herpakken ons en spelen een prima set. Mensen zijn zeer enthousiast, er is ons later gemaild dat we 'probably one of the best performances of the second night' waren. Bovendien doen we een interview voor de Zuid-Amerikaanse Rolling Stone, die aanwezig zijn bij de band uit Brazilië en ons helemaal te gek vinden. Ach ja, wat het oplevert, eigenlijk gaat het daar niet om. Je bent een van de velen. Belangrijkste is dat je plezier hebt en ervoor gaat, iets dat wij al jaren doen op onze eigen manier. Ook nu weer een mooi avontuur beleefd wat ons naar Canada bracht. En wie weet, Zuid-Amerika next?

Vrijdag 13 maart
Vanmiddag vertrekken we om 16.00 uur, maar we gaan deze morgen nog even skyhigh. We bezoeken de CN Tower, een van de hoogste gebouwen ter wereld. Met een glazen vloer waar je overheen kan lopen.. niet iedereen durft! De terugvlucht naar Amsterdam verloopt rustig en relatief snel met wind in de rug landen we sneller dan verwacht op Schiphol.

Een weekje touren met je band is heel erg leuk en leerzaam. Hoewel een week maar kort is en een echte tour veel langer is (en misschien wel vervelend op den duur), is het toch een aanrader voor iedere band. Als je een aanleiding hebt om te gaan (bij ons was dat ooit een uitnodiging voor South By South West en nu voor The Canadian Music Week), dan kan je er met het nodige rondbellen en mailen een tour omheen bouwen. Veel zaaltjes zien een band uit Nederland best wel zitten, maar je moet natuurlijk wel een recente plaat uithebben waar je mee kan aantonen dat je op een bepaald niveau zit. Dan is het vaak prima te doen. Voor ons is dit vast ook niet de laatste keer geweest.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag