The Wrong Jeremies: operatie geslaagd, patiënt overleden The Wrong Jeremies: operatie geslaagd, patiënt overleden

Band overtuigt ondanks reputatie niet in Nederland Drie

, Julie Enthoven

The Wrong Jeremies: operatie geslaagd, patiënt overleden

Band overtuigt ondanks reputatie niet in Nederland Drie

Julie Enthoven ,

Het curriculum vitae van The Wrong Jeremies is niet bepaald de rotste die een band zich kan voorstellen. Dat mooie lijstje vormde aanleiding tot een acuut geval van brandende nieuwsgierigheid naar de viermansformatie. Zaterdag 28 februari was 3VOOR12 Den Haag dan ook in Nederland Drie om deze heren, en hun supportact The Medics, live in actie te zien.

Band overtuigt ondanks reputatie niet in Nederland Drie

Het curriculum vitae van The Wrong Jeremies is niet bepaald de rotste die een band zich kan voorstellen: ze stonden in het voorprogramma van De Staat, verzorgden een supportoptreden voor Scars on Broadway en hebben een uitnodiging voor 3FM op zak. Dit mooie lijstje vormde aanleiding tot een acuut geval van brandende nieuwsgierigheid naar de viermansformatie. Zaterdag 28 februari was 3VOOR12 Den Haag dan ook in Nederland Drie om deze heren, en hun supportact The Medics, live in actie te zien. Daar bleek echter maar weer eens dat voor MySpace-agenda’s eigenlijk hetzelfde geldt als voor de o zo bekende resultaten uit het verleden…

Het is nog rustig in het Westlandse popcentrum wanneer het voorprogramma van de avond vanachter het gordijn verschijnt. Drie witte, steriele overhemden met rode bretels, twee zwarte blouses. ‘Wij zijn The Medics’ verduidelijken de vijf. Ze zetten in, om het daaropvolgende halve uur  te vullen met een geluid dat we vinden ergens tussen Franz Ferdinand en Editors.

De Utrechters produceren een leuke sound: de vrolijke gitaarpartijen, de creatieve drumfills en het bijpassende zanggeluid liggen goed in het gehoor. Helaas hebben The Medics echter geen middel tegen verveling weten te vinden: het voelt alsof we dertig minuten naar hetzelfde nummer luisteren. Daarnaast mogen we van medici verwachten dat ze het juiste hartritme in het muzikale lichaam weten te houden, maar de drummer verliest regelmatig het tempo waardoor het een rommelig geheel wordt. De zanger, die overigens aan het begin van de set duidelijk moeite heeft met zijn techniek, en de bassist zorgen gelukkig voor een levendige show: het juiste medicijn voor een hongerend publiek.

Ze laten de taak om de toeschouwers wat verder op te peppen over aan de meer ervaren specialist op dit gebied: The Wrong Jeremies. Deze band steekt vanaf het begin van de set zijn deskundigheid niet onder stoelen of banken: ze spelen strak en beheersen hun instrumenten goed. Met name de intro’s van de nummers klinken bovendien steeds veelbelovend, waardoor de luisteraar benieuwd wordt naar de rest van de song.

Door de slechte opbouw van de nummers eindigt deze nieuwsgierigheid echter steeds in teleurstelling. Rusten worden ingelast wanneer het nummer net lekker begint te lopen, tempoversnellingen komen niet wanneer dat nodig is en eindes aan de nummers volgen te abrupt. Door deze vreemde opbouw komen de nummers niet op gang en ligt de muziek onprettig in het gehoor. In zijn operatie om origineel te zijn is de band zeker geslaagd, de muzikale patiënt is daarbij helaas overleden. Tel daar de nogal statische performance en het gebrek aan interessante muzikale vondsten bij op en we kunnen een prognose stellen.

Het ‘wrong’ van The Jeremies heeft deze avond helaas de overhand. Een interessante cv blijkt op een podium redelijk nietszeggend. Zelfs het matige voorprogramma van de avond deed meer harten sneller kloppen, en halverwege de set van TWJ verlangen we dan ook weer terug: Is er een dokter in de zaal?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag