Maroen gaat verder als Parkway Avenue Maroen gaat verder als Parkway Avenue

“We vinden het gewoon een hele vette naam!”

, Susanne Kooijman

Maroen gaat verder als Parkway Avenue

“We vinden het gewoon een hele vette naam!”

Susanne Kooijman ,

Maroen is niet meer, leve Parkway Avenue! De vier leden van Maroen hebben gekozen voor een frisse, nieuwe start en gaan verder onder de naam Parkway Avenue. Maroen, Mitch, Noah en Michel vertellen over hun promo cd, liveshows en natuurlijk die nieuwe naam

“We vinden het gewoon een hele vette naam!”

Maroen is niet meer, leve Parkway Avenue! De vier leden van Maroen hebben gekozen voor een frisse, nieuwe start en gaan verder onder de naam Parkway Avenue. Maroen, Mitch, Noah en Michel vertellen over hun promo cd, liveshows en natuurlijk die nieuwe naam.

“We waren onze promo cd aan het opnemen en alles voelde anders; nieuw en fris waardoor we het idee hadden dat we als band een nieuwe start maakte. De muziek klinkt nu ook anders en dat is vooral de doorbraak geweest voor een nieuwe bandnaam. Parkway Avenue vinden wij een naam die onze muziek goed omschrijft, maar uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk omdat we het een hele vette naam vinden!”

Naast de bandnaam is er nog een verandering in de band. Niet qua samenstelling, maar qua sound. ” We zijn als band en ieder voor zich muzikaal gegroeid het afgelopen jaar en hebben in die tijd een hele hoop geleerd waardoor we nu voor ons gevoel weer een stapje verder zijn. De sound van de band is wel degelijk veranderd en zullen we zeker een hele andere liveshow gaan neerzetten. Op de promo is al goed te horen welke richting we op willen.”

Nu de band zo’n internationaal klinkende naam heeft, lonkt het buitenland. “We hebben niet echt specifiek gekozen voor een internationale uitstraling, dat is iets wat vanzelf gebeurd, zoals we eerder zeiden, we hebben die naam gekozen omdat wij hem vet vinden. Het buitenland vinden wij erg interessant en willen daar zeker ook rond gaan kijken om te zien wat er voor mooie uitdagingen voor ons te vinden zijn.”

Met een nieuwe naam en een frisse start is de band weer helemaal klaar om het nieuwe materiaal live ten gehore te brengen. “De promo is vorige week helemaal afgerond en staat inmiddels deels online op de Parkway Avenue Hyves en MySpace, binnenkort zal die ook te verkrijgen zijn op iTunes en bij wat lokale winkels. Eind april gaan wij weer spelen, dan doen we in ieder geval een opening voor een nieuwe surf/skateshop in de Scheveningse haven en daarnaast staan we ook nog in wat kleine clubs in Zuid-Holland. De prioriteit ligt momenteel bij zoveel mogelijk live te gaan spelen. We hebben meer dan een half jaar in de studio aan de promo en aan een album gewerkt en nu is het weer tijd om te gaan spelen! Ondertussen gaan we ook door met de opnames voor het album, zullen we veel nieuwe songs schrijven en op zoek gaan naar boekingskantoren, een label en eventueel ook management.”

Parkway Avenue staat op 18 april in De Rotonde in Berkel en Rodenrijs.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag