Haags 5 Mei Festival maakt programma bekend Haags 5 Mei Festival maakt programma bekend

Firewater, VanVelzen, Van Dik Hout en meer

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Haags 5 Mei Festival maakt programma bekend

Firewater, VanVelzen, Van Dik Hout en meer

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De tweede editie van het 5 Mei Festival, het Haagse bevrijdingsfestival, vindt plaats op dinsdag 5 mei 2009. Ook dit jaar zijn er weer twee buitenpodia, waar tien acts uit binnen- en buitenland op zullen treden. Daarnaast zijn er ook debatten, optredens en lezingen in het Theater aan het Spui en is er een sportprogramma op de Turfmarkt.

Firewater, VanVelzen, Van Dik Hout en meer

De tweede editie van het 5 Mei Festival, het Haagse bevrijdingsfestival, vindt plaats op dinsdag 5 mei 2009. Ook dit jaar zijn er weer twee buitenpodia, waar tien acts uit binnen- en buitenland op zullen treden. Daarnaast zijn er ook debatten, optredens en lezingen in het Theater aan het Spui en is er een sportprogramma op de Turfmarkt. Het buitenprogramma ziet er als volgt uit:

Van Dik Hout
Naast Schollenpop is de Nederlandstalige groep dus ook te zien op het 5 Mei Festival. Dit jaar viert de band haar 15-jarig bestaan en is net de nieuwe single ‘Ik moet je hebben’ uitgebracht.

VanVelzen
Zanger Roel van Velzen uit Delft zal optreden met zijn nieuwe begeleidingsband waarin twee ex-leden van Krezip spelen. In mei verschijnt zijn nieuwe cd ‘Take Me In'.

Firewater
Een internationale groep met bandleden uit Turkije, Amerika en Indonesië. Met hun cd ‘The Golden Hour’ reist de band de komende zomer door Europa. Hun enige Nederlandse concert is in Den Haag.

Hit Me TV
Stond eerder al op The Music In My Head in Den Haag. De Amsterdamse groep Hit Me TV verraste vorig jaar met de debuutsingle ‘Maybe the dancefloor’. Het even aanstekelijk titelloze debuutalbum werd geproduceerd door de Belg Frank Duchêne (Soulwax, Ozark Henry, Hooverphonic).

Sioen
De Belgische zanger Sioen komt naar Den Haag voor een exclusief optreden. Vorig jaar nam de muzikant in Zuid-Afrika een cd op met muzikanten uit Soweto. In april en mei komen de Zuid-Afrikanen naar Europa voor enkele optredens in België.

Jamal Thomas
Het optreden op het 5 Mei Festival van Jamal Thomas is het Nederlandse debuutconcert van de Amerikaan Jamal Thomas. Deze vaste drummer in de band van Maceo Parker, komt met zijn eigen elf man sterke funkband naar Den Haag om songs van zijn debuutalbum te spelen.

Kempi
Jerrel Lloyd Kemperveen, beter bekend als Kempi, is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Vorig jaar verscheen zijn debuut-cd ‘Du Zoon’ en won de rapper vier State Awards voor o.a. Beste Solo Artiest en Beste Album.

Hansen Thomas
Vorig jaar debuteerde Hansen Tomas met de single ‘1000 en 1 gedachten’ die hoog in de hitlijsten kwam. Inmiddels is ook zijn album ‘Stad En Land’ uitgekomen, met sterke Nederlandstalige pop/rocksongs.

Kus
Ook dit jaar start het 5 Mei Festival met een optreden voor kinderen. De bekende meidengroep Kus zal om 13.00 als eerste optreden, direct nadat het festival is geopend door burgemeester Van Aartsen.

Friends
De Haagse groep Friends brengt Hindoestaanse popsongs waarbij invloeden uit de Bollywoodfilms worden gecombineerd met Westerse en Zuid-Amerikaanse ritmes.

In het Theater aan het Spui bestaat het programma vooralsnog uit het Mama Verhalen Koor (zangkoor met allochtone vrouwen), The Reverend Fred Show (een humoristische muziekshow), Oh Oh Den Haag met Hans Vandenburg (covers van Haagse hits), Debat over Europese Verkiezingen (i.s.m. Haags 5 Mei Comité), Openbare Naturalisatiebijeenkomst en Haagse inburgeringscursus met Sjaak Bral. Verder is er een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten in de tuin van de Nieuwe Kerk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag