Goede generale The Death Letters in Paardcafé Goede generale The Death Letters in Paardcafé

Klaar om muziekliefhebbend Nederland te bestormen met nieuwe cd?

, Jeroen Thijssen | Foto's: Ramond Jaggessar

Goede generale The Death Letters in Paardcafé

Klaar om muziekliefhebbend Nederland te bestormen met nieuwe cd?

Jeroen Thijssen | Foto's: Ramond Jaggessar ,

Het is een lange tijd een beetje stil geweest rond The Death Letters, het klasse optreden op Kaderock vorig jaar nog wel redelijk helder in ons achterhoofd. Dit duo zou een nieuwe sensatie worden! Af te lezen aan het optreden in het Paardcafé valt dat niet te zeggen, als je afgaat op de hoeveelheid publiek dat er was. Niettemin staan zij een dag later in het populaire programma De Wereld Draait Door. Gaan deze Dordtse virtuosen dan nu toch echt wat doen?

Klaar om muziekliefhebbend Nederland te bestormen met nieuwe cd?

Het is een lange tijd een beetje stil geweest rond The Death Letters, het klasse optreden op Kaderock vorig jaar nog wel redelijk helder in ons achterhoofd. Dit duo zou een nieuwe sensatie worden! Af te lezen aan het optreden in het Paardcafé valt dat niet te zeggen, als je afgaat op de hoeveelheid publiek dat er was. Veelal vrienden en bekenden van de band. Niettemin staan zij een dag later in het populaire programma De Wereld Draait Door. Gaan deze Dordtse virtuosen dan nu toch echt wat doen?

Je ziet niet vaak dat gastjes van zo’n leeftijd zulke muziek spelen. Natuurlijk zijn de invloeden van bijvoorbeeld een White Stripes te horen, maar de echte voorbeelden zijn toch wel wat ouder. Veel rock en blues uit de jaren ‘70 vooral. De vergelijking met The Black Keys is overigens ook heel snel getrokken. Om eerlijk te zijn riekt het af en toe wel wat naar epigonie. Maar ach, we hebben hier wel te maken met een fijne bak teringherrie.

Waarom is het dan zo stil geweest? Ja, da’s eigenlijk logisch. Na ‘Play It Like You Mean It’ zijn ze gaan werken aan hun eerste volledige cd en deze is vorige maand uitgekomen. Op Noorderslag was er al een flinke teaser en nu is dan ‘Schizophrenic’ uit, de eerste volledige cd van deze Dordtenaren. Jammer dat er eigenlijk bijna geen sterveling was die de band al kende, maar met wat meer exposure en vooral veel spelen moet daar toch verandering in komen.

Het is knap dat twee muzikanten, en dan vooral zanger/gitarist Duende zoveel uit de instrumenten weten te halen. Er staat wel een flinke bak aan distortion en pedalen, maar de heren zijn verknocht aan hun instrumenten, natuurlijk gaat niet elke noot en elk akkoord goed, maar dat zij ze vergeven. Hier staat een interessante band, en als ze iets meer variatie en iets minder noise bieden is dit een prima act.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag