De goednieuwsshow van Marike Jager De goednieuwsshow van Marike Jager

Eerste uitverkochte zaal van Celia Trigger Tour

, Jade Yorks | Foto's: Ramond Jaggessar

De goednieuwsshow van Marike Jager

Eerste uitverkochte zaal van Celia Trigger Tour

Jade Yorks | Foto's: Ramond Jaggessar ,

Precies twee jaar en twee dagen geleden stond ze er ook. “Het enige verschil”, wist Marike Jager afgelopen donderdag 27 februari voor een volle kleine zaal in het Paard van Troje te vertellen, “is dat we vlak voor dit optreden een fles champagne hebben gekregen.” Het allereerste uitverkochte optreden voor Marike Jager is een feit, en dat moest uiteraard gevierd worden.

Eerste uitverkochte zaal van Celia Trigger Tour

Precies twee jaar en twee dagen geleden stond ze er ook. “Het enige verschil”, wist Marike Jager afgelopen donderdag 27 februari voor een volle kleine zaal in het Paard van Troje te vertellen, “is dat we vlak voor dit optreden een fles champagne hebben gekregen.” Het allereerste uitverkochte optreden voor Marike Jager is een feit, en dat moest uiteraard gevierd worden. Dat het een memorabele avond zou worden stond daarom al vrij snel vast, maar dat Marike daadwerkelijk veel harten zou stelen, bleek pas veel later.

Voordat Marike op het podium verschijnt, staat eerst Yevgueni op het programma; een Vlaams gezelschap dat met vrolijke popliedjes en humoristische teksten als goed opwarmertje voor Marike Jager fungeert. Yevgueni is vrolijk maar tegelijkertijd maatschappijkritisch. De songteksten komen helaas niet altijd boven het rumoer van de zaal uit. Zonde, want ze zijn krachtig en beschikken vaak over een dubbelzinnige diepere lading. Zo ook in het nummer ‘Honger’. “Hij doet het niet voor zijn plezier/Maar wel voor veel te weinig geld/De helft stuurt hij op naar huis/Daar is hij echt een held.” Wellicht dat de liedjes van Yevgueni in het theater, waar het publiek minder oor voor elkaar en meer voor de muziek heeft, beter tot zijn recht komen.

De goedlachse singer-songwriter Marike Jager begint wat gezapig aan de eerste nummers van haar set. Ook bij haar geldt dat de liedjes die om stilte vragen deze niet altijd krijgen. Het kan Marike niet deren, want ze heeft vanavond behoorlijk wat goed nieuws te delen. Behalve de uitverkochte zaal is ook de Edison-nominatie een warm applausje waard. Ook de vermelding dat haar debuut album 'The Beauty Around', net als ‘ Celia Trigger, de nieuwste plaat waarvoor ze nu aan het touren is, op vinyl uitkomt, kon rekenen op veel geklap en gejoel.

De set kent een diversiteit aan aantrekkelijke en minder aantrekkelijke nietszeggende popliedjes, aan liedjes met jazz en blues invloeden die de heupen doen swingen en aan oprechte, diep uit het hart  liedjes die ingetogen naar voren worden gebracht. Een van de liedjes die tot de laatste categorie behoort is ‘Like You’, speciaal voor haar ouders en zusje die Marikes toewijding aan de muziek niet altijd even goed begrepen. Voor even laat de band het podium voor wat het is en laat Marike Jager alleen met piano achter. Een serene stilte vol bewonderende gezichten volgt. Meteen is duidelijk waar haar kracht ligt; Eerlijke liedjes waarin ze zichzelf zonder veel poespas bloot geeft.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag