Cd-recensie: ‘Heartbreakers & Ass Shakers III’ Cd-recensie: ‘Heartbreakers & Ass Shakers III’

Springlevend

, Hans van der Maas

Cd-recensie: ‘Heartbreakers & Ass Shakers III’

Springlevend

Hans van der Maas ,

Wie nog twijfelt aan de kwaliteit van de popmuziek in Zuid-Holland doet er goed aan verzamel-cd Heartbreakers & Ass Shakers aan te schaffen. Een boeket aan stijlen passeert de revue; van metal tot singer-songwriter en van rock tot breakcore.

Het is alweer de derde release in de reeks Heartbreakers & Ass Shakers, deze bonte verzameling artiesten uit Zuid-Holland. Opnieuw lag het initiatief en de coördinatie bij de PopUnie. Volgens deze organisatie “voedt de cd de behoefte van professionals die op zoek zijn naar kwaliteit en artiesten om verder te komen”.

Mooi streven, maar wij beperken ons hier tot de kwaliteit van de muziek. En die valt niet tegen. De variatie in muziekstijlen maakt deze recensie een vergelijking tussen appels en peren, maar toch: het schept een prima beeld van de hoge tot zeer hoge kwaliteit van Zuid-Hollandse artiesten. Ook Den Haag komt er goed vanaf: The Deaf, Charly & Gallus, NiCad, Atombox, Stud Muffins, Sonic Litter, The Excitors, Mala Vita, Kingfisher Sky en Longplayers staan hun mannetje en blijven uitstekend overeind.

Verder herbergt de dubbel-cd (liefst 40 nummers) toppers als Sabrina Starke, Ziggi, Mala Vita, Asrai en Kingfisher Sky en is er ruim baan voor aanstormende acts als Concrete, Audio Elixer en Long Conversations and the Closet Orchestra. Tel daar een groot aantal nieuwe en prima bandjes bij op en je kunt niet anders concluderen dat popmuziek in Zuid-Holland springlevend is. Een mooie aanrader voor wie bij wil blijven in Zuid-Holland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag