Morgenavond nieuwe Club 3voor12 Den Haag

Zaterdag 13 juni in het Paardcafé

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Op de aankomende editie van Club 3VOOR12 Den Haag, zaterdag 13 juni in het Paardcafé, is er extra aandacht voor nieuw talent uit de regio. Zo is er vuige noiserock van Bombay Show Pig, de betere electro van Bimbo’Lectrico en fijne bubblegumpunk van Hey Nikita! Ook de ‘oudgedienden’ van Impression staan op het programma die hun nieuwe EP aan het Haagse publiek zullen presenteren.

Zaterdag 13 juni in het Paardcafé

Op de aankomende editie van Club 3VOOR12 Den Haag, zaterdag 13 juni in het Paardcafé, is er extra aandacht voor nieuw talent uit de regio. Zo is er vuige noiserock van Bombay Show Pig, de betere electro van Bimbo’Lectrico en fijne bubblegumpunk van Hey Nikita! Ook de ‘oudgedienden’ van Impression staan op het programma die hun nieuwe EP aan het Haagse publiek zullen presenteren. Dat belooft weer een puike editie te worden.

Ook middenin het geweld van The Hague Festivals is er gewoon weer een editie van Club 3VOOR12 Den Haag. Deze keer dus met extra veel nieuwe acts op het programma. Het begint al meteen goed met de gloednieuwe formatie Hey Nikita!, bestaande uit Dieuwke (bas/zang), Ashwinie (drums/zang) en Zsuzsa (gitaar/leadzang). Naar eigen zeggen kan de muziek het best worden omschreven als bubblegumpunk en limonaderock, oftewel muziek met een mierzoet glazuurlaagje maar wel een rauwe binnenkant. Denk Blondie, denk Tegan & Sara, maar vooral heel erg Hey Nikita!

De tweede band van de avond is Impression. De in 2003 opgerichte band is vanavond de ‘oudgediende’ met een bak aan podiumervaring. Na een stilte van zo’n anderhalf jaar is de band terug met de EP ‘Finger On The Switch’ die tijdens Club 3VOOR12 Den Haag gepresenteerd zal worden aan het Haagse publiek. De officiële presentatie was afgelopen week in een compleet uitverkocht So What. Impression brengt een combinatie van groovende rock en bluesy poprock met een flinke dosis enthousiasme.

De nieuwe sensatie uit de Haagse dance-scene is het duo Bimbo’Lectrico, bestaande uit Zoë en Martijn van de Haagse noiseband Kanina. Martijn is beter bekend als Gallus van het Haagse dubstepduo Charly & Gallus. Het project begon vrij luchtig maar nam al snel serieuzere vormen aan. Inmiddels is Bimbo’Lectrico ook geselecteerd voor de Popronde waarmee ze eind dit jaar door Nederland zullen reizen. Even lekker de voetjes van de vloer bij Bimbo’Lectrico.

Een betere afsluiter dan Bombay Show Pig hadden we tijdens deze editie van Club 3VOOR12 Den Haag niet kunnen wensen. Door VPRO’s 3VOOR12 al uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe en geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland is dit één van de meest veelbelovende acts uit de regio. Het uit Den Haag, Leiden en Amsterdam afkomstige trio maakt een stevige pot noiserock waar je oren van gaan wapperen. Een act om niet te missen.

Club 3VOOR12 Den Haag
Met Bombay Show Pig, Bimbo’Lectrico, Impression en Hey Nikita!
Zaterdag 13 juni 2009 / Paardcafé
Aanvang: 19.30 uur / Gratis entree