The Levi’s gaat steeds een stapje verder The Levi’s gaat steeds een stapje verder

Eerste EP wordt zaterdag gepresenteerd

, Remco van der Ham | Foto’s: Eefje Lammers

The Levi’s gaat steeds een stapje verder

Eerste EP wordt zaterdag gepresenteerd

Remco van der Ham | Foto’s: Eefje Lammers ,

Bijna precies een jaar geleden stond de Haagse rockband The Levi’s voor het eerst op het podium. In het Paardcafé lieten Marcus, Steven, Yves en Tim al meteen een goede indruk achter. Optredens op Langweiligkeit, Crossing Border, Zeeheldenfestival en het Summertime Festival volgden, en werd de band zelfs genomineerd voor de Haagse Popprijs voor Aanstormend Talent. Zaterdag 4 april presenteert de band de eerste EP ‘Born Easy’

Eerste EP wordt zaterdag gepresenteerd

Bijna precies een jaar geleden stond de Haagse rockband The Levi’s voor het eerst op het podium. In het Paardcafé lieten Marcus, Steven, Yves en Tim al meteen een goede indruk achter. Optredens op Langweiligkeit, Crossing Border, Zeeheldenfestival en het Summertime Festival volgden, en werd de band zelfs genomineerd voor de Haagse Popprijs voor Aanstormend Talent. Zaterdag 4 april presenteert de band de eerste EP ‘Born Easy’.

Het afgelopen jaar heeft de band vooral veel geleerd. Gitarist Steven: “Door alle optredens en dingen daar omheen hebben we veel ervaring opgedaan. Dat nemen we allemaal mee. Ook op het gebied van nummers schrijven. Elk nieuw nummer dat we schrijven vinden we weer beter dan de vorige nummers.” Drummer Tim: “Er zit zeker progressie in.” Steven: “We werpen onze eigen beperkingen op en die willen we voorbij.” Ook kende het jaar veel hoogtepunten voor de band. Bassist Yves: “Sowieso ons eerste optreden. Al was het voor alleen maar vrienden en kennissen, het was wel een echte goede eerste avond. Het was misschien niet ons beste optreden, maar gevoelsmatig was het wel een optreden dat lang zal bijblijven.”

Ook de nominatie voor de Haagse Popprijs is een hoogtepunt. Steven: “Dat was echt helemaal geweldig. Het spelen in het Paard voor een goedgevulde zaal. En de eerste keer dat we ergens speelden met een backstage!” Voor zanger/gitarist Marcus is het afgelopen jaar helemaal onwerkelijk geweest. “Dit is mijn eerst bandje en ik had nog nooit echt op het podium gestaan, althans niet voor mensen dat ze nadat je iets hebt gespeeld gaan applaudisseren. Dat was echt een unieke ervaring voor mij. Dat mensen het kicken vinden wat je doet, dat vind ik wel echt bijzonder.”

Dat de band volgens sommige kritieken ‘geen vernieuwende muziek’ maakt, legt de band ook naast zich neer. Tim: “Mensen zitten volgens mij helemaal niet te wachten op vernieuwende muziek. Mensen willen gewoon een leuk bandje zien met leuke muziek.” Marcus:  “Onze muziek ontstaat ook in de oefenruimte en dat is nou eenmaal de muziek die wij spelen.” Steven: “Maar we weten wel dat er meer uit ons valt te halen en daar werken we dan ook hard aan.”

The Levi’s doet ook met veel bandwedstrijden mee, maar daarbij gaat het ze niet om de competitie. Bassist Yves: “We willen graag de regio uit en tot op heden is dat de enige manier om dat echt voor elkaar te krijgen. In Den Haag kennen veel mensen ons wel, maar daar buiten is het nog steeds moeilijk. We doen mee aan die wedstrijden mee om contacten te leggen en als we dan winnen is dat alleen maar mooi meegenomen.” Ook kan de band goed kijken waar ze staan ten opzichte van andere bands. Steven: “Bij een serieuze bandwedstrijd met goede juryleden krijg je vaak wel goede feedback, zoals met de Haagse Popprijzen bijvoorbeeld. Daar kregen we toch ook weer een aantal minpunten te horen waar we weer aan kunnen werken.”

Eén van de wedstrijden waar The Levi’s aan mee doet is de KoninginneNach Bandverkiezing, waarvoor de band op donderdag 16 april in de grote zaal van het Paard staat in de finale. Marcus: “Dat was voor ons eigenlijk al een beloning. Dat was één van onze grootste doelstellingen, dus dat is weer een stapje verder. We kunnen nu eigenlijk al niet meer verliezen voor ons gevoel.” Dat de stemming dit jaar niet via internet maar via sms’en wordt gedaan vindt de band geen goede ontwikkeling. Tim: “Alleen al in onze band zijn er twee mensen die met hun telefoon niet kunnen stemmen.” Steven: “Van veel mensen horen we ook dat ze het teveel moeite vinden om dat programma te downloaden en te sms’en. De drempel om te stemmen ligt veel hoger dan met internetstemming.” Steven: “Ik denk ook niet dat dit ten goede komt aan de verkiezing. Vooral veel jonge mensen kunnen dit niet betalen, en voor mensen met een goede baan en de nieuwste telefoons is dat geen probleem.”

Met de vier nummers tellende EP ‘Born Easy’, die aanstaande zaterdag 4 april wordt gepresenteerd in de SuperMarkt, hoopt de band weer wat nieuwe deuren te openen. Tim: “Ik hoop dat we ermee kunnen laten zien wat we waard zijn.” Yves: “Ik heb er wel meerdere gedachten bij. Het kan aanslaan, maar het kan ook op de stapel bij al die duizenden andere EP’s terecht komen.” Over het resultaat is de band ook erg tevreden. Tim: “We zijn zeker tevreden ja. Natuurlijk valt er altijd nog wat te verbeteren, maar daar moet je ook weer meer ervaring voor hebben.” De EP is opgenomen in de Basement Studio. Tim: “Ik ken Ernst van Wageningen al heel lang en voor een eerst studio-opname heb je aan hem een hele goede. Hij heeft heel veel geduld en rust voor een band die geen studio-ervaring heeft. En hij weet een goede sound neer te zetten.” Yves: “En hij zorgt er ook voor dat je je thuis voelt in de studio.” Ook Ivar Keuren van de band Johnnie Stalker heeft The Levi’s geholpen met de opnames. Yves: “Hij heeft veel geholpen met de productie en de structuur van de nummers.” Tim: “Hij was een extra oor die onze muziek nog niet te vaak heeft gehoord.”

Voor de EP-release in de SuperMarkt gaat de band niet iets speciaals doen. Yves: “Het is gewoon onze avond. Er gaat ook geen andere band spelen, maar er is wel een dj van IndieHague.” Tim: We hebben gewoon lekker de tijd om onze eigen set wat leuker neer te kunnen zetten. En we hopen natuurlijk op een volle zaal…”

Op vrijdagavond kun je vanaf 20.00 uur op de MySpace van The Levi's de EP 'Born Easy' al beluisteren.

EP-release The Levi's
Zaterdag 4 april
SuperMarkt Den Haag
Aanvang: 22.30 uur / gratis entree

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag