Anneke van Giersbergen geeft instore optreden in Velvet Music Delft Anneke van Giersbergen geeft instore optreden in Velvet Music Delft

Nieuwe cd ‘Pure Air’ als zoete broodjes over de toonbank

, Jeroen Thijssen | Foto’s: Peter de Hoog

Anneke van Giersbergen geeft instore optreden in Velvet Music Delft

Nieuwe cd ‘Pure Air’ als zoete broodjes over de toonbank

Jeroen Thijssen | Foto’s: Peter de Hoog ,

Anneke is, na jarenlang frontvrouw van The Gathering te zijn geweest, alweer een tijdje bezig met nieuwe projecten. Na de cd ‘Air’ van Agua de Annique is ‘Pure Air’ nu een paar maanden uit. Deze cd valt een klein beetje te beschouwen als een gestripte versie van ‘Air’. Danny Cavanagh, een van de oprichters van Anathema, doet op zang en gitaar mee tijdens de instore sessie.

Nieuwe cd ‘Pure Air’ als zoete broodjes over de toonbank

Anneke is, na jarenlang frontvrouw van The Gathering te zijn geweest, alweer een tijdje bezig met nieuwe projecten. Na de cd ‘Air’ van Agua de Annique is ‘Pure Air’ een paar maanden uit. Deze cd valt een klein beetje te beschouwen als een gestripte versie van ‘Air’. Diverse nummers zijn akoestisch gespeeld, sommige nummers met hulp van een aantal bekende artiesten als Sharon den Adel, Marieke Jager en Kyteman. ‘The blower’s daughter’ (een cover van Damien Rice) bevat gastvocalen van Danny Cavanagh. Cavanagh is een van de oprichters van Anathema en doet op zang en gitaar mee tijdens de instore sessie.

Van Giersbergen is net terug van een tour door Zuid Amerika en Mexico. Misschien een tikje blij verrast, maar gezien als die zangeres van The Gathering wordt ze allang niet meer en ook daar zeker niet. “Het is machtig om te zien dat het publiek alle teksten van het nieuwe project weet mee te zingen”, vertelt ze. Terwijl ze met 3VOOR12 Den Haag een drankje drinkt, kletst Anneke opgewekt en sympathiek als altijd over wat haar allemaal bezighoudt. Het is nu wachten op de volgende release van Agua de Annique. Anneke is druk aan het schrijven en de eerste gedachtenkronkels zijn al klaar. Ook speelt ze met het idee om een Nederlandstalige cd uit te brengen. Ook een beetje in de stijl als ‘Pure Air’, een soort EP. Of de volgende cd net zo persoonlijk wordt als Air is nog de vraag. Wel heeft ze nu een liedje geschreven over haar zoontje. “Finn is inmiddels vier jaar geworden, gaat naar de lagere school en begint nu natuurlijk qua communicatie een ‘echt mens’ te worden.”

De instore duurt helaas niet zo heel erg lang en wordt samen met Cavanagh afgesloten met ‘Jolene’, de hit van Dolly Parton. Een lied wat op aangeven van Anneke in het voor bijna tweederde gevulde Velvet door iedereen wordt meegezongen. Het is een leuke vrolijke afsluiter na de prachtige, maar wat meer ingetogen, liedjes als ‘Beautiful one’, ‘Yalin’, ‘The blower’s daughter’ en ‘My electricity’ (van The Gathering). Tussen de nummers door babbelt van Giersbergen lustig met het publiek, grapt over de k*tstoel waarop ze zit (altijd oppassen wat je zegt als er kleine kinderen bij zijn) en over K3, waarbij ze toch maar niet gaat solliciteren. Het optreden is dan wel kort, maar lang genoeg om veel mensen te doen besluiten ‘Pure Air’ danwel ‘Air’ te kopen. Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Binnenkort ook hier te zien: de Luistersessie die wij deden met Anneke van Giersbergen, waar zij liedjes van een aantal Haagse bands beluistert en hier haar commentaar op geeft. Agua de Annique speelt op 24 april in So What te Gouda.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag