Cd-recensie: Johnny’s Landing - 'The London EP' Cd-recensie: Johnny’s Landing - 'The London EP'

Niet om slechts naar te luisteren

, Jade Yorks

Cd-recensie: Johnny’s Landing - 'The London EP'

Niet om slechts naar te luisteren

Jade Yorks ,

Johnny’s Landing laat weer van zich horen. Dit keer niet met een vooraankondiging van een exclusief optreden zoals alleen zij die kunnen regelen, maar met een heuse EP. ‘The London EP’ wel te verstaan. Zoals de naam al doet vermoeden, in de Britse hoofdstad opgenomen. Het is een eerlijke heerlijke plaat vol met zwaarmoedige en filmische liedjes. Niet alleen muzikaal, maar ook lyrisch gezien levert Johnny’s Landing once again het bewijs met recht tot Haags (indie) trots te behoren.

Sinds de KoninginneNach Bandverkiezing van 2007 heeft het drietal al behoorlijk wat podia bestormd. Variërend van het HPC Muziekcafé tot de Heineken Music Hall. Geen enkel podium is voor Johnny’s Landing te klein of te groot. Maar al te vaak heeft het publiek zich positief door hen laten verassen, maar ook was er het punt dezelfde set te vaak op dezelfde plekken ten gehore werd gebracht. Een klein puntje van bezwaar dat tevens positief opgevat kan worden. We willen immers meer Johnny’s Landing! Zo zijn we allen stellig in het bezit van de stille overtuiging dat er nog vele mooie muzikale taferelen in de creatieve breinen van het drietal aan het rondspoken zijn.

Op ‘The London EP’ staan veel bekende liedjes. Toch schept het de mogelijkheid om de nummers van de band in een totaal andere setting te beleven dan we tot voor kort hebben kunnen doen. Beleven, niet slechts beluisteren. Want dat doe je met ‘The London EP’ als de nummers door de luidsprekers van de cd-speler galmen. Het voelt als een soort soundtrack van het allerdaagse. Muziek op de achtergrond dat met gemak de aandacht op zich weet te vestigen. Heerlijk om bij weg te dromen, net zo heerlijk om bij na te denken.

De JL stijl varieert van jazz tot de betere lading muziek die onder de noemer indierock valt. Frontvrouw Dominique Dijkhuizen geeft de muziek met haar stemgeluid iets eigens. Haar zanglijnen lopen uiteen van zeer ingetogen, tot flinke, lange uithalen die zo af en toe in een fractie van een seconde aan de legendarische Jeff Buckley doen denken. Net zo’n zalige melodramatische bijsmaak. Al met al is ‘The London EP’ een plaat dat als goede voorzet fungeert voor een eventueel album dat Johnny’s Landing hopelijk nog voor ons in het verschiet heeft…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag