Cd-recensie: Kangaroo Dynasty - 'Everything About Me’ Cd-recensie: Kangaroo Dynasty - 'Everything About Me’

De spanningsboog mist

, Linda Bruggeman

Cd-recensie: Kangaroo Dynasty - 'Everything About Me’

De spanningsboog mist

Linda Bruggeman ,

Het eerste wat opvalt is dat de cover bestaat uit een collage van de vier bandleden, die er niet op hun voordeligst getoond worden. Het logo van de Leidse band staat in het midden. Het volgende is dat de cd niet geperst, maar gebrand is. De sticker van de cd wekt een eentonige en saaie indruk op.

Drie nummers is erg weinig om een goed oordeel over zowel de band als de cd te vellen. Na het beluisteren van de demo blijken de nummers stevige, toegankelijke rocknummers met pakkende riffs en een moderne sound te zijn. Het tweede nummer, ‘Funk’, heeft vooral funky invloeden, wat de titel ook al aanwijst. Niet vernieuwend, maar het ligt lekker in het gehoor. Dit nummer had dan ook beter als opener op de cd kunnen staan. Ook in dit nummer zijn weer veel herhalingen. Na ongeveer drie minuten krijgen we een gitaarriff die een beetje a la Kane klinkt, maar wel goed klopt en past in het nummer.

Het laatste nummer is ‘Can you help me?’ Dit nummer lijkt veel op de voorgaande twee nummers. Het nummer begint rockend, maar zwakt snel af. De melodie en de tekst zijn voorspelbaar. Ook hier weer een riff, maar minder imponerend dan in ‘Funk’. In alle nummers mist de spanningsboog, wat de nummers saai maakt. Ook de vele herhalingen in de teksten zorgen ervoor dat de nummers niet veel diepgang krijgen. Kangeroo Dynasty bewijst met de demo dat het muzikaal allemaal wel klopt, maar kan aan de inhoud van de songs meer aandacht besteden. De liedjes missen, misschien onbedoeld, een boodschap. Doordat de muziek klopt, maar toch het een en ander mist, krijgt de demo een matige zes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag