“We zagen aankomen dat The Music In My Head niet tot in de eeuwigheid zou duren” “We zagen aankomen dat The Music In My Head niet tot in de eeuwigheid zou duren”

Festival op 13 en 14 juni voor de laatste keer

“We zagen aankomen dat The Music In My Head niet tot in de eeuwigheid zou duren”

Festival op 13 en 14 juni voor de laatste keer

Deze maand is voor de laatste keer The Music In My Head. Zakelijk directeur Cees Debets: “De laatste editie moet een mooie klapper worden.”

Festival op 13 en 14 juni voor de laatste keer

“De laatste editie moet een mooie klapper worden”, vertelt zakelijk directeur Cees Debets van The Music in My Head. Op 13 en 14 juni is het Haagse festival voor het laatst. De organisatie zag de afgelopen jaren de kosten voor het festival steeds meer stijgen en had geen zicht op de daarvoor broodnodige subsidieverruiming. “We kunnen ons niet als commercieel festival draaiende houden. Vergeet niet dat de grote festivals als Lowlands en Pinkpop veel reclame-inkomsten hebben. The Music In My Head heeft dat niet. Wij huren een zaal, zetten een mooi programma neer en verkopen 2500 kaarten. That’s it.”

Naast The Music In My Head organiseert Debets ook Crossing Border en Border Kitchen. Toch is het The Music In My Head dat van de drie het veld heeft moeten ruimen. Debets: “Van alle drie is Music In My Head het minst bijzonder, omdat het een recht-toe-recht-aan festival is. Er staan allemaal te gekke namen, maar je weet precies wat je krijgt. Je hoeft niet bang te zijn dat er opeens een dichter op het podium langskomt. Dat dit festival niet tot in de eeuwigheid zou duren, zagen we om die reden ook aankomen. Niet dat we voor de andere festivals makkelijk aan subsidie komen, maar wel makkelijker. Daar blijven we ons best voor doen.”

Music In My Head is op 13 en 14 juni in Het Paard van Troje in Den Haag, met o.m. Sinead O’Connor, Stephen Malkmus, The Notwist, Supergrass, Joan As Policewoman en Tokyo Police. Er zijn nog kaarten beschikbaar.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag