Cd-recensie: Natha Lee - 'Somewhere Sky’ Cd-recensie: Natha Lee - 'Somewhere Sky’

Te snel bij het toetje

, Marije Pluym

Cd-recensie: Natha Lee - 'Somewhere Sky’

Te snel bij het toetje

Marije Pluym ,

De rockformatie Natha Lee timmert hard aan de weg. En met succes. Zo wonnen ze de Vlietpopslag waardoor ze op Vlietpop hun kunsten mogen vertonen en ook de jury van de KoninginneNach bandverkiezing wist de band te charmeren met haar rauwe rock. Helaas moest Natha Lee het afleggen tegen Squirrel & The Hazelnuts waardoor een optreden tijdens de Haagse KoninginneNach aan hun neus voorbij ging. Maar niet getreurd, dit festivalseizoen is de band goed vertegenwoordigd met diverse optredens in Den Haag en omgeving.

Onlangs bracht Natha Lee haar eerste EP uit. Het schijfje met de titel ‘Somewhere Sky’ geeft jammer genoeg een beperkt beeld van het kunnen van de band die bekend staat om haar indrukwekkende en aanstekelijke podiumkunsten. ‘Somewhere Sky’ klinkt net iets te glad en gepolijst. Dit doet echter niets af aan het feit dat de nummers die op de EP staan er absoluut wel mogen wezen.

De eerste drie tracks van de EP zijn lekkere recht-toe-recht-aan rocknummers met vette gitaren en de krachtige stem van zangeres Nathalie Hagen. Met het laatste nummer bewijst de band dat ze ook een ander soort muziek beheerst. Met het akoestische ‘Not strong enough’ laat ze haar kwetsbare kant zien. Een welkome afwisseling die, na al het rockgeweld, om meer vraagt. Helaas is dat er niet. De EP bevat maar vier nummers en dat is net iets te weinig om echt goed kennis te maken met de band die bekend staat om haar spetterende podiumpresentatie.

De kritiek op de laatste demo van Natha Lee was dat het een slap aftreksel was van wat ze live te bieden hebben. Natha Lee slaagt er met deze EP opnieuw niet in om de energie en kracht die ze live uitstralen over te zetten op cd. Wat op ‘Somewhere Sky’ wordt neergezet is misschien niet bijster origineel, maar het ligt goed in het gehoor en blijft hangen en is dat niet kenmerkend voor een goede band met goede muziek?

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag