Cd-recensie: Bagga Bownz - 'Done With The Pain’ Cd-recensie: Bagga Bownz - 'Done With The Pain’

Sterke nieuwe nummers zijn een must

, Remco van der Ham

Cd-recensie: Bagga Bownz - 'Done With The Pain’

Sterke nieuwe nummers zijn een must

Remco van der Ham ,

We moesten er maar liefst zeven jaar op wachten, Bagga Bownz is namelijk in de eerste formatie al sinds 2001 actief, maar nu is de allereerste cd van Bagga Bownz een feit. ‘Done With The Pain’ telt elf nummers aangevuld met een intro en verschillende interludes. De vormgeving ziet er strak en gelikt uit, maar hoe zit het met de muziek?

In de huidige formatie van Bagga Bownz zitten nog drie van de originele leden, drummer Koen Herfst, bassist Michiel Eilbracht en zangeres Claudia Soumeru. Verder bestaat de band uit gitarist Eller van Buuren en rapper Ricardo Leverock. Aan de sound van Bagga Bownz is in de loop der jaren weinig veranderd; stampende riffs, beukende drums en een flinke schoot urban met de combinatie van rapper Leverock en zangeres Soumeru. Op ‘Done With The Pain’ staan flink wat nummers ‘uit de oude doos’ maar dan wel aangepast en voorzien van nieuwe lyrics. Zo stammen bijvoorbeeld ‘A dog’s life’, ‘Scream’, ‘Up2U’ en ‘Ring the alarm’ nog uit 2001 en opvallend is dan wel dat dit ook de sterkste nummers van het album blijken te zijn.

De productie van de plaat klinkt ongelooflijk goed en strak, maar mist wel wat rauwe randjes. Het mist het ‘right in your face’ gehalte wat de band live wél heeft. Ook lijken veel nummers wel heel veel op elkaar zodat je het op een gegeven moment wel gehoord hebt. Het klinkt nu allemaal misschien wat negatief, maar dat is het zeker niet. De uitvoering van de nummers op de cd is nagenoeg perfect en staat als een huis. Ook de synthesizerpartijen en drumloops in de verschillende nummers zijn een goede toevoeging. Leuk detail is dat ex-gitarist Rory Hansen ook op een tweetal nummers te horen is.

Al met al heeft Bagga Bownz met ‘Done With The Pain’ en goede debuutplaat uitgebracht dat wel tekort schiet aan variatie in de nummers. Dat de beste nummers dan ook nog eens het langste mee blijken te draaien is dat zeker een aandachtspunt voor de leden van Bagga Bownz. Sterke nieuwe nummers schrijven is duidelijk een must voor de komende tijd. De komende tijd wil de band zoveel mogelijk gaan optreden en staat in ieder geval Vlietpop op zaterdag 5 juli op het programma.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag