Cd-recensie: White Sands - 'Deseronto’ Cd-recensie: White Sands - 'Deseronto’

Een zeer goed uitgebalanceerde professionele debuut cd

, Ramon Keyzer

Cd-recensie: White Sands - 'Deseronto’

Een zeer goed uitgebalanceerde professionele debuut cd

Ramon Keyzer ,

Het eerste volledige album van White Sands is getiteld ‘Deseronto’ en kwam vlak voor kerst 2007 uit. Singer-songwriter Pascal Hallibert begon dit project in 2004. Later dat jaar, inmiddels samen met Hans Custers, bereikte White Sands de finale van de Grote Prijs van Nederland. Een jaar later tourden ze door Canada en Amerika en stonden ze op Crossing Border. Inmiddels is de bezetting verder uitgebreid met een drummer, Daan van Diest, en spelen er op deze eerste langspeler ook gastmuzikanten mee.

De openingstrack ‘Untill we fall’ is van grote klasse, de traagheid druipt er vanaf, maar het is heerlijk. De elf nummers die volgen hebben allen een soort melancholieke loomheid over zich. Het zijn zeer trage en donkere ingetogen americana liedjes met alternatieve country invloeden, allemaal van hoge kwaliteit. De ingetogen liedjes zitten stuk voor stuk goed in elkaar en vormen tezamen de soundtrack van een eindeloze autorit op één van de vele saaie oneindige Amerikaanse snelwegen. Je bent helemaal alleen, er is geen ander verkeer, er is alleen de heerlijke stem van Pascal Hallibert uit je speakers.

Het moment van release kan geen toeval zijn, één van de donkerste dagen van het jaar. De prachtige hoes, een foto van een spoorwegovergang in Illinois, straalt rust en leegte uit en past perfect bij de muziek. De cd kabbelt 41 minuten lang rustig door en valt op het eerste gezicht niet echt op, wat ook weer de klasse is van deze cd. Een echte uitschieter staat er niet op, maar dat is ook wel erg lastig als alle song van zo’n hoog niveau zijn. Het is een zeer goed uitgebalanceerde professionele debuut cd, die ook nog eens met elke draaibeurt beter lijkt te worden.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag