Club 3voor12 Den Haag presenteert Revision

“Een flinke dosis Heavy en Light muziek”

Remco van der Ham ,

Morgen is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Den Haag in het Paard Café, en ook deze keer hebben we weer een band van buiten de regio uitgenodigd. Deze keer is dat de alternatieve rockband Revision uit Rotterdam/Utrecht. We stellen dit trio even aan je voor...

“Een flinke dosis Heavy en Light muziek”

Morgen is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Den Haag in het Paard Café, en ook deze keer hebben we weer een band van buiten de regio uitgenodigd. Deze keer is dat de alternatieve rockband Revision uit Rotterdam/Utrecht. We stellen dit trio even aan je voor...

Revision staat voor:
“Een flinke dosis Heavy en Light muziek.”

Revision klinkt als:
“Lyrisch, alternatief en rock.”

Wordt jullie muziek wel eens vergeleken met andere bands? Zo ja, welke? En zijn jullie het daarmee eens?
“Jawel, met bands als MUSE en Radiohead. Niet heel vreemd, aangezien we die bands helemaal te gek vinden.”

Laatst uitgebrachte plaat:
“De EP 'Heavy Light', op 3 mei 2008.”

Hoe oud waren jullie toen jullie geïnspireerd raakten om muziek te gaan maken?
“Allart en Mark ongeveer 12 jaar. Martijn was 7.”

Wat is het leukste aspect van het maken van muziek?
Allart: “De magie van een nieuw eigen nummer en het gevoel om jezelf daarin te verliezen.” Mark: “Even van de wereld.” Martijn: “Ik kan de wereld m’n binnenkant laten horen.”

Hoe hebben jullie elkaar gevonden en hoe weet je dat het klikt/wanneer je op één lijn zit?
“We hebben elkaar gevonden door naar elkaar te zoeken. Toen we een nieuwe drummer nodig hadden hebben we Martijn gespot tijdens zijn eindexamen muziek waar hij even 1500 man plat sloeg met zijn act. Het gevoel waarbij alles samenvalt is echt geweldig! Door elkaar aan te kijken op zo’n moment weet je gelijk: Dit is het!”

Hebben jullie een grappige anekdote vanuit de repetitieruimte?
“Het moment dat onze manager Mark binnenkwam en de rol ging spelen als 'lomp moeilijk publiek' met een gele pruik en een ontzettend foute bril op zijn kop. Het was zijn bedoeling dat wij hem zouden overtuigen met onze set. Als dit zou lukken dan zou het winnen van een bandwedstrijd een eitje worden volgens hem. Het bleek gewerkt te hebben, haha!”

Wat zijn voor jullie tot nu toe de hoogtepunten in de levensloop van Revision?
“Het winnen van de landelijke studentenbandwedstrijd Make More Music, waaraan zestig bands meededen. Als hoofdprijs kregen we de financiële mogelijkheid om onze nieuwste EP Heavy Light op te nemen. En het spelen in een afgeladen Melkweg (the Max) voor de landelijke finale van het Emergenza festival met een propvolle bus eigen fans!”

Meest gedenkwaardige showmoment:
“Tijdens de Nederlandse tour van de Amerikaanse meidenband Everlife (Hollywood en Disney records) hebben we de meiden vlak voor hun optreden uitgedaagd om twee van hun hits samen te spelen. Ze gingen de uitdaging aan! En het was fun! Een berichtje van Everlife aan hun fans: 'In Edam we were surprised by our friends of the band Revision, who we have played with before. They chalenged us to let them play two of our songs along with us. We agreed the challenge, and it turned out fantastic, go Revision go! We were really amazed to hear they even did not practice for it, only listening to our songs for 1,5 hours while sitting in their van to the venue! Isn't that amazing?!”

Hebben jullie op bepaalde plaatsen in Nederland of internationaal veel succes geoogst en zo ja, waar spelen jullie het liefst?
“In Nederland hebben we vrij veel aandacht in de media gekregen als winnaar van Make More Music. Daarnaast zijn we ook regelmatig bij andere bandwedstrijden in de prijzen gevallen. O ja, we hoorden laatst via Hyves dat een aantal Amerikanen onze songs als beltoon hebben!”

Hoe zien jullie de toekomst met Revision tegemoet?
“Zonnig met blauwe luchten, afgewisseld door zware stormen, maar met ’s nachts hevige opklaringen. En natuurlijk in februari een tour met de Amerikaanse meidenband Everlife.”

Wat kunnen we zaterdag van jullie verwachten?
“Zowel Light als Heavy. We gaan voor het eerst live met een celliste spelen in plaats van met een computer cello. We zijn benieuwd. Revision heeft er zin in!”

Revision speelt om 22.10 uur in het Paard Café. Verder zijn er optredens van Starcatcher, The Levi's en Suburbs. De avond begint om 19.30 uur en de entree is gratis.