Cd-recensie: Xenobia - 'Burn It Away’ Cd-recensie: Xenobia - 'Burn It Away’

Een redelijke EP

, Tino van Leeuwen

Cd-recensie: Xenobia - 'Burn It Away’

Een redelijke EP

Tino van Leeuwen ,

De Haagse band Xenobia heeft onlangs een EP uitgebracht met de titel ‘Burn It Away’. Dit mini-album bevat vijf nummers en is ingespeeld door Collin Hoeve (gitaar), Ewout Rotteveel (bas), Koen Herfst (drums) en Rodney Blaze (vocalen). Interessant om te weten is dat Xenobia vijf jaar lang - sinds de oprichting in 2000 - als instrumentaal trio door het leven is gegaan.

De cd heeft een apart intro; wat we horen is een productioneel trucje op de elektrische gitaar. Na een paar seconden barst het metalgeweld los en moet je je wel overgeven aan de muziek. De keyboardsolo op de tweede song ‘See your life’ is ingespeeld door gastmuzikant Joost van den Broek (bekend van o.a. After Forever en Ayreon) en beslaat een groot gedeelte van het nummer. De gitaarsolo die volgt is wat korter. Al met al doet de lengte (6:20) niet af aan de kwaliteit van deze song; voor je het weet is ‘ie alweer voorbij.

‘How about you?’ heeft als thema het tikken van de klok en laat een flink staaltje opgekropte emotie horen. Op het vierde nummer ‘Pieces of us’ speelt Joost van den Broek weer mee en komen de roots van Xenobia naar boven; zonder de zang van Rodney is de muziek te plaatsen in het hokje progressieve rock. Afsluiter ‘Burn it away’ begint spannend, maar is helaas niet het beste nummer. Minpunt van de EP is dat de vormgeving iets beter had gekund, hierbij doelend op het lettertype. Daarentegen is het vuur in het oog van de vrouw op de voorkant wel erg mooi. Een redelijke EP.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag