Cd-recensie: Footsweep - 'Disco EP’ Cd-recensie: Footsweep - 'Disco EP’

Drie publieksfavorieten op één cd

, Ramon Keyzer

Cd-recensie: Footsweep - 'Disco EP’

Drie publieksfavorieten op één cd

Ramon Keyzer ,

Footsweep heeft met de Disco EP drie prima indie-rocknummers uitgebracht. Instrumentaal zitten de drie songs zeer goed in elkaar met heerlijke slepende gitaarlijnen. Tekstueel is vooral bij de titeltrack Disco de herhalingsfactor wel erg groot.

Deze Haagse band heeft met de Disco EP hun derde EP uitgebracht sinds de debuut-cd Closer Than You Want (2003). In april van dit jaar zag hun laatste schijfje het levenslicht, gevuld met drie publieksfavorieten; Stoner, 5 more minutes en Disco. Met disco heeft deze band niks te maken, zij spelen indie-rock neigend naar de stonerrock. Muziek zoals dat in het Amerika van de vroege jaren negentig veel werd gespeeld. Passé, zou je kunnen zeggen. Maar na alle revivals is het nu wellicht tijd voor een jaren negentig grunge revival. En dat zou deze band erg goed uitkomen.

Het nummer Stoner begint meteen lekker met gillende gitaren, waarna de zang de gitaar steeds afwisselt. Dit nummer heeft een lekker opzwepend tempo en het ritme gaat door als een niet te stoppen trein. Dan neemt het tempo langzaam af, maar na een rustpunt in het midden dendert de trein weer door. Duidelijk het beste nummer van deze EP. In 5 more minutes speelt de zang en gitaar samen een soort duet op het ritme van de drums. Gaat de zang omhoog, dan gaat de gitaar mee. Het tempo is zwaar en log en minder up-tempo dan de beide andere songs. De titeltrack Disco zal het live ongetwijfeld goed doen bij de fans, en begint direct up-tempo met een lekker catchy gitaarloopje. Tekstueel zit er nagenoeg geen variatie in, maar het tempo is lekker opzwepend.

Footsweep weet met heerlijke up tempo gitaarlijnen en akkoorden prima nummers te maken. Vooral de variatie in tempo maakt de nummers zeer interessant. Waar de herhaling in de muziek juist erg goed werkt, heeft de herhalingsfactor in de tekst iets te veel de overhand. Toch is dit een prima EP van een prima band.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag