Cd-recensie: Zest - 'Zest' Cd-recensie: Zest - 'Zest'

De leden van Zest kunnen live best hun mannetje staan

, Tino van Leeuwen

Cd-recensie: Zest - 'Zest'

De leden van Zest kunnen live best hun mannetje staan

Tino van Leeuwen ,

Zest is een band uit het Haagse muziekcircuit die is ontstaan uit het vroegere Instant Mix. Hun stijl is nog het best te omschrijven als rock. Iets meer gedefinieerd omschrijft hun label Wyred Records het als “too alternative to be poppy, too poppy to be alternative.” Zest heeft een demo afgeleverd met daarop drie nummers.

Het hoesje bekijkende zonder Zest te kennen, roept veel vraagtekens op. Hebben we hier misschien te maken te maken met een duistere new age-cd? Maar eens opzetten dan… Het album, dat titelloos is, begint met het stevige ‘The one’. We horen Zest hier op zijn best: rauw, aanstekelijk en pakkend. Vergelijkingen met Nirvana en Metallica kunnen zomaar te binnen schieten. De stem van Bart Schatteleijn functioneert optimaal in dit nummer. De twee volgende songs ‘Your enemies’ en ‘Monday mourning’ (leuke woordspeling) zijn alweer een stuk minder van kwaliteit. Dat komt vooral doordat ze niet blijven hangen. Jammer, want technisch zijn de nummers in orde. Overigens vooral door de inzet van Bart, die de nummers zelf afmixte in de Instant Mix-studio.

Al met al blijft de demo een beetje hangen in de categorie ‘niet goed/niet slecht’. Hopelijk zullen de programmeurs van de diverse podia hen een kans geven op basis van de kwaliteit van het eerste nummer. Bart, Mike, Pim en Sebastiaan kunnen live best hun mannetje staan.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag