Cd-recensie: Mr. Poh - 'Who is Mr. Poh?’ Cd-recensie: Mr. Poh - 'Who is Mr. Poh?’

Juiste balans tussen een fris en een donker geluid

, Tino van Leeuwen

Cd-recensie: Mr. Poh - 'Who is Mr. Poh?’

Juiste balans tussen een fris en een donker geluid

Tino van Leeuwen ,

De band Mr. Poh is een vrij bekende in het Haagse popcircuit. De leden Michel van Zeijst (zang & toetsen), Martijn van Wijck (gitaar), David Lane (drums) en Bas Harding (bas) maken poppy nummers, waarvan er vijf zijn geselecteerd en werden uitgebracht op hun laatste cd ‘Who is Mr. Poh?’

De eerste song ‘Tonight’ is een goede opener, het trekt onmiddellijk de aandacht. Zowel door de (gitaar- en zang-)melodieën alsmede door de productie. Het klinkt fris, spannend en smaakt naar meer. De tweede song ‘Shade of grey’ laat een wat donkerder kant van Mr. Poh horen. Na een wat langzaam intro komt het nummer na verloop van tijd goed uit de verf.

‘Action’, het middelste nummer, begint met drums die je heel even doen denken aan ‘The beautiful people’ van Marilyn Manson. Echter na een paar seconden is die illusie alweer verdwenen en ontaardt het nummer zich in een fris popliedje. Het vierde nummer ‘Who am I’ is het kortst van allemaal en valt in de categorie “niemendalletjes”.

Afsluiter ‘Satisfied’ is lekker stevig en laat de luisteraar achter met de intentie om de band live te willen meemaken… De cd 'Who is Mr. Poh?' is er één om zeker nog vaker te draaien. De band weet een juiste balans te vinden tussen een fris en een donker geluid. Overigens een eervolle vermelding voor het hoesontwerp: een afbeelding van een DNA-analyse.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag