Cd-recensie: So Electric - 'So Electric'

Rauw, puntig en aangenaam on-Haags

Tino van Leeuwen ,

Bij het horen van de naam ‘So Electric’ zul je wellicht aan een elektronische act denken, of elektronmuziek. Niets is echter minder waar, So Electric is de naam van een Haagse gitaarband, die onlangs een nieuwe demo heeft afgeleverd. De band bestaat uit Diederik Bok (gitaar/vocalen), Luciano Dracone (bas/vocalen) en Sander Leenheer (drums).

De demo bevat drie songs en begint met het nummer ‘21’. Wat meteen opvalt, is dat de muziek rauw, puntig en aangenaam on-Haags klinkt. Het doet een beetje denken aan Queens Of The Stone Age, maar ook aan garagerock uit de jaren ‘80. Tweede song ‘Red girl’ begint muzikaal spannend en werkt naar een pakkend refrein. De rauwe elektrische gitaar past goed bij de stem van Diederik. Derde en laatste track ‘Love’ is - hoe kan het ook anders - een ode aan de liefde. We hebben hier te maken met een wat minder up-tempo nummer en de reverb op de drums geven een bepaalde warme sfeer aan het geheel.

Tja, eigenlijk wil je dan meer horen! Maar helaas, op de demo staan slechts drie liedjes waar we het mee moeten doen. Al met al is het een aanrader en wie weet komt er nog veel meer moois uit de handen van deze drie heren.