3voor12 Breda

#BB17 The Guru Guru ramt de Kraag uit zijn voegen

De Kraag is bijna te klein voor de enorme opkomst

The Guru Guru mag op de zondagmiddag laten zien dat ze Barstwaardig zijn in de Spaanse Kraag. De Belgische Borderline Rock Band heeft er bij de soundcheck al zin in: lekker rammen en in de microfoon schreeuwen. Alles klaar? Check! Laat het optreden in de Kraag maar beginnen.

The Guru Guru ramt er vanaf het begin lekker op los. Steeds meer volk wordt aangemoedigd om de tent binnen te komen, tot grote vreugde van de band. Bij het tweede nummer zeggen de mannen dat het tijd is om te dansen. Misschien iets te vroeg: weinig respons. Wel knikken de hoofden als een dolle heen en weer.

Het is hard, luid en bovendien ook lekker dansbaar. Wellicht komt het ook door de energie en de vreugde die de mannen zelf uitstralen. Ze staan weinig stil, springen mee en geven de snaren van hun gitaren geen rust. Ook na ruim een kwartier spelen komen er nog mensen de tent binnen. Het is maar goed dat deze dit jaar groter is, anders hadden veel mensen van buiten kunnen genieten van de muziek. Uiteindelijk komt er best wat ruimte vrij. Voor veel mensen is deze muziek toch een tandje te hard. Net als het zo’n vermakelijke show begint te worden.

De act
Laten we eerlijk zijn. The Guru Guru weet hoe ze er een show van moeten maken. Alleen al zanger Tom Adriaenssens krijgt met zijn idiote danspasjes, die de ene keer lijken op 'hipster onder invloed' en de andere keer alsof hij meedoet in een gospelkoor op de vroege zondagochtend, het publiek aan het lachen. Ook leuk: zijn broek zakt zowat tot zijn enkels halverwege de show. Ja, zo zet je de toon. Zeker bij de mensen die al een paar biertjes op hebben vanmiddag. Of hij nou strak staat van de pillen of gewoon goed toneel kan spelen wordt niet helemaal duidelijk tijdens de show, maar vermakelijk is het zeker. Voor de mensen die er niet waren: je hebt wat gemist!

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12