Na drie coronaverschuivingen was het zaterdagavond 30 april dan eindelijk tijd voor Punkrock Riot nummer 17, die eigenlijk al op 28 november 2020 zou zijn. Punkminnend Breda en omstreken had er alvast zin in, want deze editie met Batwölf, The Shivvies en de thuiswedstrijd van MARCH was stijf uitverkocht. Het was weer ouderwets gezellig in de Kleine Zaal van Mezz.

Het is meteen duidelijk dat je naar Batwölf staat te kijken. Deze Leienaren dragen eigen tenues, met logo achterop en naamplaatje voorop, zodat je weet met wie je te maken hebt. En die grote backdrop met het Batwölf logo erop natuurlijk. Batwölf is de ideale opener met dikke, stuwende punk’n roll en een vleugje stoner en soms “funky as fuck.” De band was in 2018 al eens te gast op Bastard Fest in Mezz en brengt uit die tijd onder andere ‘I Am The Devil’ mee terug, waarbij zanger Jaap helemaal in zijn element is. Tegelijkertijd is het helemaal niet erg op om veertig plus te zijn, sust hij in het gloednieuwe ’35 4 Life’!

Batwölf

Met drie coronaverschuivingen krijg je onherroepelijk ook verschuivingen in de line-up. Punkrock Riot nummer 17 ging van drie naar twee acts en, nog niet zo heel lang geleden, weer naar drie. The Shivvies kwam op het affiche erbij. Relatief nieuwe band, met veel ervaring uit The Apers, The Windowsill, The Real Danger en Giant Eagles. Gitarist Marien Nicotine heeft er veel zin in: “De eerste keer in Breda en meteen uitverkocht!” De band laat zich onder andere inspireren door Ramones en dat is te merken: snelle, puntige punksongs met een catchy geluid en afwisselende zang van Marien en bassist Michiel om op te swingen. 

The Shivvies

MARCH trad gisteren nog op in Dortmund, de dag daarvoor in Keulen en de zomeragenda puilt nu al uit met optredens. Fleurs stem is door de optredens in Duitsland misschien nog wat rauwer dan normaal. Het maakt voor de charme vanavond weinig uit, het thuispubliek omarmt de band met veel liefde. En terecht, MARCH en Mezz mogen dan eindelijk los gaan op ‘Set Loose’, het album dat twee jaar geleden uitkwam nét voor de corona uitbraak. Met Hermance op gitaar heeft MARCH een gevarieerder, voller, geluid gekregen, zonder de energie en de rauwe rocksound te verliezen.

Het publiek staat al lekker mee te dansen als na ‘Hit And Miss’ de rem eraf gaat en gezelligheid en saamhorigheid samenvloeien in een moshpit vooraan. MARCH staat als een huis en laat dat vanavond weer zien in Breda. En ‘Set Loose’ is ondanks corona, toch al toe aan een reprint. Net zoals voorganger ‘Stay Put’ al kreeg. Sowieso op naar de volgende thuiswedstrijd, 18 september op Breda Barst!

MARCH