3voor12/Breda tipt: Breda Barst '16

Acht must-sees in het Valkenberg volgend weekend

Tekst: Kyki Vermaire & Daniël Hereijgers, foto: Magnus Gommers ,

Het is weer bijna tijd voor Bredaas mooiste festival! Zo’n 50 acts, lokaal talent en dance in twee dagen, verspreid over vier podia. Waar moet je beginnen? Om je een beetje op gang te helpen, is 3voor12/Breda ook dit jaar je gids in het Valkenberg (en we zijn er live bij). We presenteren hier de must-sees volgens ons. Bands en acts waar wij zelf heel veel zin in hebben!

LOTUS

Weer een band uit Antwerpen, LOTUS vervangt Code of Conduct, maar vergis je niet. Zaterdag is het om 15:15 uur dikke hardcore en knallen in de Spaanse Kraag. Hopelijk staat de zanger weer voor het podium en in de pit.

De Likt

Roffa likt zaterdag vanaf 19:40 uur het Vijver Podium. Gegarandeerd lol met de mannen van De Likt. Diverse stijlen worden maar je hoofd geslingerd, maar er blijft vooral een groovy, funky sfeer hangen. Frontman Simon likt een lekker woordje uit zijn microfoon. Trek je strakke zwembroek aan en glitter mee met De Likt.

The Fifth Alliance

Hypnotiserend, pijnlijke screams en zware riffs, de Spaanse Kraag heeft The Fifth Alliance vanaf 20:30 uur op het podium staan. Dikke doom/sludge met een powervrouw op vocals.

Tourist LeMC

Persoonlijk en eerlijke teksten, de uit Antwerpen afkomstige Johannes Faes brengt een mix van folk, reggae en hiphop aan de Bredase horizon. Liefde liefde, Tourist staat zaterdag om 22:00 uur op het Amstelpodium.

Flip En De Noormannen

Twee jaar geleden kwam, zag en overwon Flip Noorman met zijn getalenteerde Noormannen het Vijver Podium op Barst. De “schreeuwpoëet en minnaar van het vrouwenhart” is terug met tweede album ‘Make-up’ én gaat met Bredase basisscholieren een lied brengen. Zondag 18 september 16:45 uur, Amstel Podium.

The K.

‘Pur et dur’, met wortels in de punk en hard in allerlei stijlen met noise, kneiterharde rock en post punk, is The K. echt een act om naar uit te kijken. Werd in eigen land, België, al de Waalse tegenhanger van Raketkanon genoemd, dan weet je het wel. Nog onbekend? We spraken zanger/gitarist Sebastien onlangs nog: interview. Zondag 18 september, Spaanse Kraag, 18:30 uur.

It It Anita

Garagerock met punk en veel, heel veel, noise-wisselingen. Oprechte, sympathieke rock uit Luik. De Spaanse Kraag is sterk geprogrammeerd dit jaar. Zondag 18 september vanaf 20:00 uur gaat het beuken gewoon door.

Iguana Death Cult

Beuken, dansen, zweten en crowdsurfen op een surfplank op Surf & Turf Outdoor, Iguana Death Cult maakt overal een feest. De Spaanse Kraag zal zondag 18 september al voor 21:30 uur overvol zijn voor de kenmerkende garage, surf en rock van dit viertal. Zorg dat je op tijd bent.