3voor12/Breda tipt: Popronde '16

Vijf must-sees voor donderdag 17 november

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Donderdag is het weer Popronde Breda met in en om het centrum 48 optredens op 26 verschillende locaties. Met onverwachte nieuwe plekken om te ontdekken en meer dan genoeg aanstormend talent om uit te kiezen. Wij geven je vast vijf gouden tips, in chronologische volgorde, niet alleen voor het 3voor12 podium in De Bruine Pij. Tot donderdag!

Liquid Sun Orchestra een elfkoppig afrobeat gezelschap uit Leiden dat de erfenis van Fela Kuti hoog houdt. Het is het eerste Popronde concert in De Fabriekstuin op het oude FAAM-terrein om 20:00 uur. Wel wat buiten het centrum maar de mix van afrobeat, funk, dub, jazz, reggae en soul en een grootse live show kan je over de streep trekken.

Bounty Island: één van de acts die ook bij de landelijke selectie van 3voor12 Popronde Talenten zit. Mellow en lo-fi uit Maastricht. “Ze maken broeierig trage liedjes die linksaf gaan bij de yachtrock, met conga’s, saxofoonsolo’s en af en toe een palmboom. Met een beetje fantasie zou je zeggen: klinkt als Mac DeMarco met ontbloot bovenlijf en witte broek op een cruiseschip richting de Zuid-Antarctische eilanden.” Natuurlijk te zien op het 3voor12 podium in De Bruine Pij, vanaf 22:15 uur.

45ACIDBABIES was twee weken terug nog de afsluiter van het gloednieuwe Overslag Festival en smaakte na het optreden in Pier 15 best naar meer. En ze waren al geboekt voor Popronde Breda! Te zien op het Breda Barst podium in SamSam om 23:00 uur. Rammelende garage- en electropunk. Het zal daar vast los gaan.

Radio Eliza is de meest geboekte act tot nu toe in de Popronde 2016 en zit ook bij de landelijke selectie van 3voor12 Popronde Talenten: “Indiepop die smaakvol genoeg is voor de hipsters, maar ook catchy genoeg voor de radio.” Te zien om 23:30 uur in OOR podium café Vulling.

The Grand East maakte veel indruk bij de buren van 3voor12/Zeeland tijdens Popronde Middelburg. Old school rock ’n roll met veel soul en enthousiasme. Precies wat je kunt gebruiken, om middernacht in De Speeltuin, toch?