#BB16: Tourist LeMC en zijn Legionairs, respectvolle afsluiter

In dialect zingen blijkt geen probleem

Kyki Vermaire ,

Maatschappijkritisch, liefde, zijn stad, gezongen in plat Antwerps. Dat is de kracht van Tourist LeMC, oftewel Tourist. Geïnspireerd door jaren '90 hiphop, folk en reggae staat deze stadstroubadour zaterdagavond op het Amstel podium.

HET CONCERT:
Tourist LeMC, Amstel Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
Tourist LeMC (Tourist) mag de zaterdag van Breda Barst afsluiten. Samen met zijn band, De Legionairs, staat hij voor een groot publiek. De set begint met 'En Route'. Het lijkt alsof dit nummer een visitekaartje is: het maakt direct indruk door de meeslepende tonen. Bij het refrein klinkt een luid gejuich en zingt iedereen mee. De nummers, onder andere 'Bilan' 'Liefde Liefde, 'Adieu' en 'Miljonaire' volgen snel. De aankondiging van 'Klein Gebedje' begint met een grapje: Tourist kondigt namelijk Sticks, met wie hij het nummer heeft uitgebracht, aan. De set wordt na drie kwartier gesloten met de cover 'Meneer de President' van Boudewijn de Groot. Gelukkig wordt Breda nog beloond met twee nummers, namelijk 'Mijn Stad' en de grote hit 'Horizon'. Het laatste nummer wordt door het publiek meegezongen. Er verschijnt een glimlach op het gezicht van een jongetje. "Papa, dit vind ik zo'n mooi liedje."

HET PUBLIEK 
Het was even afwachten of het publiek Tourist zou begrijpen, maar niet getreurd. Wellicht verstaat niet iedereen zijn teksten, het Antwerps is geen probleem. Er wordt namelijk hard meegezongen en niet alleen door de Antwerpenaren. 

CONCLUSIE
Een kritisch en scherp verhaaltje wat je een schop onder je kont geeft, en dat vlak voor het slapen gaan. Tourist LeMC en zijn Legionairs, een respectvolle afsluiter van Breda Barst...