#BB16: meeslepend The Fifth Alliance in topvorm

Doom, sludge en veel sfeer

Daniël Hereijgers ,

Eind vorig jaar presenteerde Bredase sludge metal en hardcore vijftal The Fifth Alliance ‘Death Poems’, een stevig en waardig vervolg van de donkere weg die de band eerder al in sloeg. Met de wortels stevig in Breda is het toch alweer vijf jaar geleden dat TFA de Spaanse Kraag in bezit nam.

HET CONCERT: The Fifth Alliance, Spaanse Kraag, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
The Fifth Alliance was het wachten waard, vanaf de hypnotiserende opener 'Your Abyss' van album 'Death Poems' neemt zware doom en stevige sludge bezit van de Spaanse Kraag. Zangeres Silvia sleept je mee met gekwelde teksten vanachter helblonde haren. Je ziet en hoort de pijn en emotie. De band speelt strak en geconcentreerd en laat zien met de langer opgebouwde nummers van vooral 'Death Poems' een meeslepende, intrigerende sfeer te kunnen scheppen.

EN VERDER
Met 'Death Poems' onder de arm begon voor TFA vandaag de Europese najaarstour, met optredens in Duitsland, Tsjechië, Slowakije, België en Engeland. We zijn benieuwd welke indruk TFA daar gaat achterlaten.

HET PUBLIEK
Het blijft toch een festivaloptreden, de tent was glorieus vol, hoofden gingen mee op en neer op de maat van de muziek en vooraan deelde iemand poffertjes(?).