#BB16: Noblesse is een indierockband met wel héél veel pit

Het indierockgedeelte zit in de vocalen

Manoek Lambregts ,

Noblesse beschrijft zichzelf als een indierockband en zo staat het ook in het programmaboekje. Dan is het wel een indierockband met open gedraaide distortion en onverwachtse breakdowns. Dat is weer eens wat anders dan die ontzettend vrolijke meewiegmuziek.

HET CONCERT:
Noblesse, Vijver Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
De driekoppige band heeft een rustige uitstraling. Soms lijkt het zelfs alsof het ze niet boeit dat ze hier zijn. Er is weinig interactie met het publiek: de zanger kijkt weinig in het publiek en beperkt het aantal praatjes tot zo'n vijf keer een paar woorden. Dat is zonde, want de heren zetten namelijk een strakke show weg. De distortionknop is opengehaald en in de vocalen is een flinke echo waardoor het soms lijkt alsof er twee mensen (met dezelfde stem) zingen. Soms zingt Amos niet alleen. Drummer Kees laat zijn stem af en toe op de achtergrond ook horen. Hoe langer Amos bezig is, hoe meer emotie in zijn stem te horen is. Het standaard indierock template is niet vaak te bekennen. Af en toe komt er een stuk distortionvrije muziek, dat doet denken aan Red Hot Chili Peppers. De versterkers staan goed open en er zijn onverwachte breakdowns waar eigenlijk best wel een kleine moshpit op kan komen, maar dat gebeurt niet. Bij het laatste nummer komt het dromerige van indie naar de voorgrond en blijft de breakdown lang weg, maar het nummer wordt afgesloten met zo'n stevig stuk raggen.

HET PUBLIEK
Een vrouw ligt languit op de grond, mensen op de voorgrond stampen met hun voeten en knikken met hun hoofden en voor de rest lijkt het wel aapjes kijken.

CONCLUSIE
Noblesse maakt toffe muziek en heeft power in zijn nummers. Jammer dat het publiek zo gescheiden van de band was. Ergens graag willen zijn moet van twee kanten komen bij een optreden.