#BB16: March speelt retesnel en haastig

Punkrock van de snelste plank

Manoek Lambregts ,

De Bredase punkrockers March hebben al vaker op Breda Barst gespeeld en dit jaar waren ze er weer. Ze hebben hun snelle gitaardeuntjes en energie weer meegenomen. De nieuwe plaat 'Stand In Line' is pas uit en de band heeft buttons laten drukken met alle hondjes van de cover. Centrale vraag tijdens het optreden: waar is Jesse?

HET CONCERT:
MARCH, Spaanse Kraag, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
Zangers Fleur van Zuilen schreeuwt in de microfoon, het klinkt rauw. Haar bruine haren zitten over haar hele gezicht, zelfs in haar mond. Yummy... De muziek is vrolijk en verschilt niet veel van tempo. Ze spelen retensnel en haastig. De solo's zijn vloeiend en klinken erg melodisch. Even later komt de vraag: waar is Jesse? Op Facebook stond een winactie waarbij je het aantal buttons moest raden op de foto. Jesse Vos had het goede antwoord gegeven en mocht zijn Marchgoodiebag in ontvangst nemen. Een probleemje: waar is Jesse? Hij moet op de een of andere manier aan zijn beloning komen. Richting het einde van de set ontstaat er een kleine moshpit waar Van Zuilen in gaat staan. Ze tilt haar microfoon over het dranghek en gaat bij de moshpit staan. De standaard draait telkens om waardoor ze haar nek in rare hoeken moet draaien om nog te kunnen blijven zingen. 

HET PUBLIEK
Die heeft er duidelijk zin in. Heftig geknik, headbangen en een moshpit. 

CONCLUSIE
March is een energieke band waar je ruw op kan doen. Een prima bandje voor in de Spaanse Kraag. Daarom hebben we ze al vaker op Breda Barst kunnen zien.