#BB16: Louis Berry wint Breda Barst voor zich

Engelsman speelt voor tweede keer buiten Engeland

André Joosse ,

Engelsman Louis Berry hoort thuis in het rijtje van nieuwe beloftes. Binnen korte tijd klom hij op van straatschoffie, via de podia van lokale pubs naar de grotere podia. Grote kans dat deze man volgend jaar de grote festivals aandoet. Een act om niet te missen.

HET CONCERT:
Louis Berry, Amstel Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
Hij groeide op in Kirkby, een stadje vol met sociale woonprojecten net buiten Liverpool. Misdaad is de orde van de dag in de wijk waar hij opgroeide, hier haalt hij dan ook de inspiratie voor zijn liedjes. Zijn muzikale opvoeding bestaat vooral uit rap en urban muziek, toch tapt hij als muzikant uit het singer-songwriter vaatje en wordt hij vaak vergeleken met Jake Bugg.

HET PUBLIEK
Als Berry aan zijn set begint is het nog vrij rustig voor het podium. Maar het looppad voor het podium wordt al snel een hangplek, halverwege het optreden staat het dan ook goed vol. In een onverstaanbaar accent spreekt Berry regelmatig het publiek aan en wint met zijn mooie liedjes Breda voor zich.

HET MOMENT
Er waren wat kleine technische problemen, de zang zorgde voor storing op zijn gitaar. Direct legt hij het optreden stil. “You got it sorted mate?” checkt hij bij de techniek. Het is zijn tweede optreden buiten Engeland en wil een visitekaartje afgeven. En dat lukt hem bijzonder goed. Mezz, waren jullie er ook?