#BB16: een energiek rocksetje met een speciale shoutout bij Helsinki

Er kan heerlijk gedanst worden

Manoek Lambregts ,

Helsinki zet een lekker klinkende rock set weg bij het Inpetto Podium. Ze zijn energiek, goed gekleed en kunnen alle vier zingen. Zanger Thomas Vanelslander heeft ervaring met spelen bij K's Choice, Arno en Raymond van het Groenewoud, en dat is te merken. Aan het eind is Vanelslander erg enthousiast, want 3FM heeft iets bijzonders voor ze gedaan. Al met al een band met een mannelijk charme en enthousiasme.

HET CONCERT:
Helsinki, Vijver Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
De grote glimlach van drummer Ace Zec is al vanaf het begin en ver te zien. En groot gelijk heeft hij: de muziek klinkt stevig, maar ook vrolijk. Bij de eerste instrumentale stukken stappen de bandleden al over het podium en dat blijft zo de hele show. Soms zingen ze alle vier samen en dat geeft een ontzettend krachtig effect. Eigenlijk is het jammer dat ze niet zo vaak met z'n vieren hun stem inzetten. De solo's klinken scherp en zijn uitgebreid. Ook pakken de heren een covertje mee. Het tweede nummer dat ze spelen is 'Red Right Hand' van Nick Cave. Verder in het optreden pakt zanger Thomas Vanelslander een microfoon erbij dat een soort radioeffect geeft. Dan passeert een soort Rock 'n Rollvibe het podium. Het blijkt dat Helsinki van dansen houdt. Zo spelen ze een nummer voor de dansende meisjes vooraan en hebben het over 'dit nummer is stiekem een dansliedje'. Aan het eind lijkt het publiek heel enthousiast maar als Vanelslander het publiek probeert op te zwepen komt er maar een magere 'hey' terug. Wél wordt het publiek enthousiast als hij 3FM een shoutout geeft, want vannacht draaide de zender hun nummer 'Better Way' voor het eerst op de radio. 

HET PUBLIEK
Lijkt er zin in te hebben, maar is niet heel enthousiast. Een beetje het gebruikelijke: kinderen die bekertjes verzamelen, een paar fanatiekelingen en de rest kijkt het rustig aan met een biertje in de hand. 

CONCLUSIE
Vrolijk en opzwepend is het zeker. Soms lijkt het wel een beetje veel van hetzelfde, maar het is niet storend of saai.