#BB16: Duke John opent Breda Barst 2016

Festivaloptreden is een thuiswedstrijd

Kelly de Rybel ,


Utrechts trio Duke John is de winnaar van de voorrondes in Mezz. Met Pasen speelden ze ook op het 3voor12/Breda podium in De Vulling tijdens de POBparade. Drummer Jens Wierkcx vertrok daarna echter voor een half jaar studie naar Denemarken, maar duo Jannes van Kaam en Tristan van Selm worden sindsdien aangevuld door drummer Marc van Dongen (Høund). Op deze vroege zaterdagmiddag openen zij met hun seventies en stoner rock Breda Barst 2016 vanaf het hoofdpodium.

HET CONCERT:
Duke John, Amstel Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
De jonge lokalen waren zelf altijd bezoeker op Breda Barst, maar dit jaar mogen ze dankzij de voorrondes zélf optreden. Ze bijten dan ook vanaf het Amstel Podium het spits af van Breda Barst 2016. Van een soepele opbouw is geen sprake, het drietal vliegt op hoogste versnelling hun set in. Resultaat: binnen 10 minuten een gebroken snaar bij Van Kaam. Niets onbekend voor de band. Backstage staat een mannetje klaar met een vervangende gitaar. De Brabanders rekken hun nummers uit met lange harde solo's en laten inderdaad zien dat ze voor ruiger, vuiger, en sneller gaan.

HET PUBLIEK
Terwijl ze het festival openen begint het Valkenberg Park druppelsgewijs te vullen met alle soorten en maten muziekliefhebbers. Het publiek ontvangt de lokale band koeltjes. Af en toen probeert Van Kaam het publiek op te zwepen met wat meeklappers maar meer dan een paar handjes krijgen ze niet mee.

Deze zomer namen ze hun tweede EP op, die we mogen verwachten omstreeks februari/maart volgend jaar.