#BB16: Drive Like Maria stuwt rock 'n' roll door Valkenberg Park

Kelly de Rybel ,

2016 mag wel hét jaar van Drive Like Maria genoemd worden. Na stilte komt de storm, moeten ze gedacht hebben. De storm die Preserver-Creator-Destroyer heet is gearriveerd. Vanavond doen ze Breda Barst voor de derde keer aan, dit keer met nieuwe bassist én Bredanaar Maarten van Damme.

HET CONCERT:
Drive Like Maria, Amstel Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
Het wachten was de moeite waard want na hun selftitled album uit 2012 komen ze met een nieuw album, bestaande uit maar liefst drie delen. Gisteren nog (16 september) kwam het tweede deel 'Preserver' officieel uit. 'Creator' werd in april al op ons losgelaten en op de planning staat nummer 3 genaamd 'Destroyer'. Breda Barst trekt in het algemeen een groot aantal bezoekers van all walks of life en dat is precies het soort volk dat Drive Like Maria vanavond voor hun podium heeft staan. Ze kiezen daarom voor een redelijk toegankelijke setlist. Hun eigen enthousiasme en plezier dragen ze echter moeiteloos over op het nogal random publiek. 

HET MOMENT
Wat vooral typerend is voor dit optreden is dat het opgesplitst kan worden in twee delen. Een sprekend vóór en ná moment.  Enkele nummers sinds de start van het optreden lijkt het publiek niet overtuigd van de band die ze voor zich hebben. Dan volgt een ontladende solo van Nitzan Hoffman die het onmogelijk maakt voor zelfs de meest chagrijnige bezoeker om weerstand te kunnen bieden aan de ritmische rock 'n' roll die door Valkenburg Park stuwt.