#BB16: De Likt: in je boxershort rappen over wijven kan gewoon

Manoek Lambregts ,

Er gebeurde zoveel bij de show van De Likt dat het moeilijk in een aantal woorden samen te vatten is, but here we go: strakke rode boxershort, jurk, crowdsurfen, moshpits en energie te veel. Deze Rotterdammers weten wel hoe ze een feestje moeten geven.

HET CONCERT:
De Likt, Vijver Podium, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
Frontman Jordy Dijkshoorn lijkt boos. De aderen op zijn voorhoofd drukken door zijn huid heen en zijn mondhoeken staan naar beneden terwijl hij de teksten rapt. Het zijn groffe teksten over bloed, wijven, drank en alles in dat straatje. De teksten worden ondersteund met elektronische deuntjes die veel vrolijker zijn dan de vocalen. Zijn zwarte leren jas geeft het idee alsof hij iets te verbergen heeft. En dat blijkt een jurk te zijn. Waar de zanger nog iets speciaals onder heeft. Dijkshoorn maakt extravagante dansbewegingen die aanstekelijk zijn. Het publiek beweegt enthousiast mee. Hij neemt zijn broer in z'n nek en loopt zo de bezoekers in. Later in de show crowdsuft hij vele meters en dat blijft niet bij één keer. De 'zwarte parel uit Rotterdam', zoals Dijkshoorn toetsenist Giorgi Kuipers noemt, laat zijn dansmoves zien met Dijkshoorn en belandt aan het eind van het optreden ook op een bed van handen in het publiek. De soepjurk à la mijn-oma-draagt-die gaat ineens uit. Daar staat hij, in zijn glimmende, rode boxer met dik ingekleurde tattoo's op zijn buik. Ook met dit bijna-adamskostuum duikt hij van het podium af. Een toeschouwer kan het niet laten om even op zijn penis te drukken, wat een grappenmaker. Het nummer 'Rotterdam' is de afsluiter van de show, desondanks dat de fans nog lang niet klaar zijn met dansen. 

HET PUBLIEK
Zingt mee met de bekendste nummers zoals 'Bloed Aan De Muur' en 'Ja Dat Bedoel Ik'. Daarnaast danst en springt de menigte fanatiek mee. Het springen eindigt in een moshpit.

CONCLUSIE
Ja, de mannen van De Likt kunnen er wat van. Groffe teksten op elektronische deuntjes is een verrassend goede combinatie.