#BB16: The Broken Anchors bouwen feestje in hun tentje

Een throwback naar de betere tijden van de punkscene

Kelly de Rybel ,


The Broken Anchors uit Breda maakt punkrock met een catchy en rauw randje die niet te moeilijk is. Zanger en gitarist Erik Hermeler beloofde het in onze vooruitblik al. Ze hebben hun eerste EP ‘Better Off’ onder de arm, maar géén gitarist… De band neemt dan ook een tijdelijke vervanger mee.

HET CONCERT:
The Broken Anchors, Spaanse Kraag, zaterdag 17 september 2016

DE ACT
Wie is opgegroeid met Sum 41, NOFX en Blink 182 zit met The Broken Anchors in de Spaanse Kraag goed. Het alternatieve, harde podium van Breda Barst is goed gevuld. Als ze zichzelf moeten omschrijven roepen ze "knallen, moshpits, polonaise en punkrock." Die polonaise zien we vandaag niet. Het knallen, de moshpits en de punkrock kunnen wél afgevinkt worden.

HET PUBLIEK
De Bredanaars hebben een grote schare eigen fans meegenomen naar deze thuiswedstrijd. Het lijkt alsof de tent gevuld is met familie, bekenden en vrienden van de band. De sfeer in de tent is meer dan goed, ze maken er hun eigen feestje van en een beetje humor als "we hebben vooral veel te vertellen en weinig te spelen," weten ze het publiek dat nog niet bekend was met The Broken Anchors in te palmen en ze kunnen vandaag het record van 'jongste crowdsurfer' even meepakken, de jongeman die de tent wordt rondgedragen, blijkt nog geen twee jaar oud.