June introduceert nieuw geluid met ’Tantrums‘

Vrijdag 6 september release party in Mezz Café

Interview: Sara Cools ,

De Zundertse jongensband June heeft na het winnen van Red Bull Bedroom Jam in 2012 een EP opgenomen met de Engelse producent John Mitchell, ’Tantrums‘. In de studio is de muziek van June veranderd en gevormd tot meer poprock en funk. Dit nieuwe geluid zal vrijdag 6 september geïntroduceerd worden in het Mezz Café.

De Zundertse vijf koppen-tellende jongensband June maakt een start in de lokale kroegjes. Na korte tijd staan ze echter al op grotere podia en winnen ze eind 2011, nog geen jaar na het oprichten van de band, de Publieksprijs bij de T-Strijd in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Vervolgens eindigen ze in 2012 op de eerste plaats van Bedroom Jam van Red Bull, wat ze een plek oplevert in het voorprogramma van Go Back to the Zoo. Hiernaast krijgen ze ook de kans op een EP op te nemen met de Engelse producent John Mitchell onder wiens toeziend oog de babyrock verandert in poprock en funk met een vleugje jaren 60. Het resultaat mag er dan ook zijn, ’Tantrums‘ bestaat uit vier nummers die allemaal hun eigen toon hebben, maar toch een vloeiend geheel vormen. Het is funky en catchy, maar het is niet geschreven en bedoeld als catchy, zeggen de jongens.

Zelf geeft de band aan veel geleerd te hebben van hun studio-tijd met meneer Mitchell en het heeft zeker bijgedragen aan het vinden van een beter passend geluid. Joep de Bruin, gitarist, verklapt dat hij zich nu meer bezig houdt met produceren, proberen samen met Tim Hereijgers, de bassist. En in produceren gaat veel tijd zitten. Een nieuw nummer waar ze aan hebben gewerkt heeft ongeveer vier maanden gekost en nog wordt er iets aangepast tijdens de sneakpeak in het interview.

Op de release party aanstaande vrijdag 6 september laat June de nieuwe, frisse sound horen aan een groter publiek. Kees Hendrickx, singer-songwriter en zanger van de vorige band van drummer Bart van Bergen en Tim Hereijgers Offenders of Love, tevens genomineerd voor de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland, opent in Mezz Café om 20.30 uur de avond. Ook het nieuwe nummer ’Pon Ki Pon‘ van June komt voor in de speellijst, is alvast verklapt.