Geboorte ‘Hellspawn Baby’ in Speeltuin

Rockende eerste videoclip Revölvo

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Het is typisch barbecueweer dit Pinksterweekend (zaterdag 26 mei) en toch weet Revölvo de Speeltuin nog aardig vol te krijgen voor de presentatie van hun allereerste videoclip ‘Hellspawn Baby’. Een première die met wat losse screenshots van bloederige rollerderby dames al geheimzinnig werd aangekondigd op Facebook.

Het bevriende Rotterdamse The Powerpimps opent om 22:00 uur met toffe, ouderwets rockende sleaze metal in het straatje van Judas Priest en gooit er, voor de herkenbaarheid, ook covers van ‘Breaking The Law’ en, verrassender, ‘I Got A Feeling’ van Black Eyed Peas bij. ‘Give Head’ staat er op de achterkant van de gitaar van zanger ‘Jerry Lace’ als boodschap aan de dames van deze makers van “vrouwvriendelijke sexy sleazy metal”. Leuk, The Powerpimps maken er wat van bij het eerste optreden in Breda, ook al is het podium voor de show die de band gewend is te bouwen veel te klein. Er is nog meer Rotterdams bezoek: de rollerderby chicks van Death Row Honeys willen natuurlijk ook zien hoe hun optreden is vastgelegd. Hun optreden in de clip van ‘Hellspawn Baby’. Voor en na het concert van rockers Revölvo wordt de clip, geproduceerd door Oochoo, getoond aan het publiek.

Volgens trotse zanger Dave met alles wat een goeie videoclip nodig heeft: “Rolschaatsen, netkousen, strakke broekjes, tatoeages en tandenbeschermers…”

Benieuwd naar het resultaat? ‘Hellspawn Baby’ is vanaf nu te zien op Revölvo’s YouTube Channel. Zeer binnenkort lees je hier op 3voor12/Breda een interview met de band. Over de videoclip, hun optreden op MTV, de komende festivalzomer en de grotere ambities van Revölvo.