3voor12 Film It Yourself bij eindfestival PopSport

De kans op je eigen video terug te zien op 3voor12!

Robin van Essel ,

Aanstaande vrijdag staat het eindfestival van PopSport 2012 in Mezz. 3voor12/Breda geeft het landelijke coachingsprogramma voor beginnende bands een extra twist door ons allereerste Film It Yourself-project uit te voeren. En jij kan, of beter, moet meedoen! Pardon? Jawel. Film It Yourself is onze enige echte video-app voor 'crowdsourced' concertregistraties. En om dat een succes te maken, hebben we iedereen's hulp nodig.

Het PopSport Eindfestival staat, zoals we zijn gewend, ook dit jaar vol met aanstormend talent. De jonge bands zullen laten zien wat zij van een jaar actieve bandcoaching door de organisatie van Popsport hebben geleerd. Op het eindfestival aanstaande vrijdag staat één band uit een van de zeven deelnemende provincies, maar dankzij de wildcard, zowaar twee bands die we voor het gemak even 'regio Breda' mogen noemen: No More Jack uit Oosterhout en Tass Finner uit Dongen. Daarnaast zal het publiek Småland, Back Up, Undershadow, The Stereo Fools, Gyo Kretz en Anouk & Yora aan het werk zien. Een breed programma dus, met zat variatie: van dance tot ska, metal, singer-songwriter en new wave.

3voor12/Breda is aanwezig voor verslaggeving en videoregistratie met onze enige echte Film It Yourself app. Het idee is even simpel als geniaal: download alvast de app (dat kan bijvoorbeeld hier). Aanstaande vrijdag pak jij bij ieder eerste nummer van elke band je smartphone en film je (een deel van) de song. Op deze site is vervolgens de video terug te zien. In één scherm als één persoon filmt, een splitscreen als er twee filmen, het scherm verdeeld in drie stukken als er drie mensen tegelijk filmen, enzovoort. Dus: hoe meer mensen filmen, hoe leuker, en hoe meer invalshoeken voor de video. Om een idee te krijgen, naast dit bericht vind je de officiële FIY-site met projecten tot nu toe. Zo kregen Di-Rect en Shaking Godspeed al een echte videoclip dankzij FIY!

Dus support je favoriete band (of gewoon allemaal natuurlijk), download die app en kom aanstaande vrijdag naar het PopSport Eindfestival in Mezz. De schade is vijf euro, vier voor CJP-pashouders (tickets koop je alvast hier) en de eerste band trapt af om 19.30 uur. 3voor12/Breda is uiteraard ter plaatse aanwezig voor technische en mentale support. Tot daar!