Flying Horseman is om te zwijgen zo mooi

Belgen presenteren tweede plaat in Mezz Café

Tekst en foto's: Victor van Zutven ,

Donderdag 12 april speelt er iets moois in het café van Mezz, hoorden we overal in Breda. De band Flying Horseman uit Antwerpen stond afgelopen december al op Ik Zie U Graag en kwam vanavond de tweede plaat 'Twist' aan het Bredase publiek voorstellen. 3voor12/Breda wilde dat niet missen en was erbij.

Toen de band eenmaal begon te spelen, weliswaar een half uur te laat omdat de zanger blijkbaar kwijt was, werd het publiek muisstil. De dromerige sound die de band onder leiding van Bert Dockx de zaal in liet zweven kun je het best vergelijken met een goede Belgische bonbon. Eerst de fluweelzachte zang van de zusjes Loesje en Martha Maieu als een heerlijke chocolade. Dan was daar ineens de power van gitarist Milan Warmoeskerken, als een heerlijke vulling die alles tot een heerlijke symfonie maakt en iedereen het zwijgen deed opleggen.

De zanger en gitarist Bert Dockx wist met zijn Joe Cocker-achtige bewegingen de verder vrij statische band veel kleur te geven. En wat de zanger met zijn bewegingen doet, deden drummer Alfredo Bravo en bassist Mathias Cré met instrumenten. Niets was te vreemd om aan de mooie klanken van de band bij te dragen. Zo gebruikten ze zelfs een gietijzeren koekenpan en een strijkstok. Collega's van StuBru vinden Flying Horseman de ontdekking van het jaar en het Belgische magazine XO ziet in deze band de toekomstige broer van dEUS. Wij kunnen niets anders dan ons hierbij aansluiten.

Gezien: Flying Horseman. Mezz Café, donderdag 12 april 2012.