Volhouders en vers bloed in Het Hijgend Hert Volhouders en vers bloed in Het Hijgend Hert

, Tekst: Chris Stadhouders, foto’s: Martijn Stadhouders

Volhouders en vers bloed in Het Hijgend Hert

Tekst: Chris Stadhouders, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Breda kon zaterdag in het Hijgend hert weer een nieuwkomer in de scene verwelkomen. Bovenaan de poster stonden de oudgedienden van Communication Breakdown, maar de eerste naam zal minder bekend zijn onder de liefhebbers, WhYne.

Breda kon zaterdag in het Hijgend hert weer een nieuwkomer in de scene verwelkomen.  Bovenaan de poster stonden de oudgedienden van Communication Breakdown, maar de eerste naam zal minder bekend zijn onder de liefhebbers, WhYne.

Een paar maanden gelden beleefde deze band, een jaar na de oprichting zijn vuurdoop op het podium van De Boulevard. De viermansformatie speelt uitsluitend eigen werk. De muziek van Whyne schommelt een beetje tussen pop en rock in. Het ene moment trekt de band flink van leer. Zoals in rocknummers als het felle up tempo ‘Take It Easy’, om vervolgens gas terug te nemen met rustig, en eigenlijk ook wat minder spannend materiaal. Natuurlijk, bij een band die vers uit het oefenhok komt, zijn er genoeg slakken te vinden om zout op te smijten. De podiumpresentatie, de opbouw van de set, het kan en moet allemaal nog spannender. Maar het plezier spat van het podium en ze maken er, door middel van ter plekke opgenomen videobeelden, toch ook visueel een fijne show van. WhYne zorgt voor vers bloed in muzikaal Breda en maakt een goede beurt in ’t Hert. Kortom: Breda heeft er weer een band bij die het waard is om in de gaten te houden.

Daarna is het de beurt aan Communication Breakdown. Deze band is een oudgediende op de Bredase podia. Na de oprichting aan het eind van de het vorige millennium door bassist Oscar heeft deze band al op tal van (inter-)nationale podia gestaan. Vorig jaar verscheen hun laatste album, ‘Waiting For June’.  Dat de band hiervoor niet voor niets geprezen wordt, bewijst de formatie ook op deze natte, benauwde zaterdagavond.  De band speelt solide, het repertoire is afwisselend en zanger Vic laat horen dat hij als zanger en componist nog steeds groeiende is. De band geeft een goed optreden weg dat meer aanwezigen had verdiend. 

Gezien: WhYne, Communication Breakdown. Het Hijgend Hert, zaterdag 3 september 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda