Swingend POBHert met June en Monocle Mint Swingend POBHert met June en Monocle Mint

terwijl Dirk Verschure zijn mural afmaakt...

, Tekst & foto's: Daniël Hereijgers

Swingend POBHert met June en Monocle Mint

terwijl Dirk Verschure zijn mural afmaakt...

Tekst & foto's: Daniël Hereijgers ,

Vrijdagavond 2 september, café het Hijgend Hert, tien uur. Vijf Zundertse corsobouwers leggen hun werkspullen even opzij in Zundert, vertrekken naar Breda en denken, zij het tijdelijk, niet aan papier-maché, spijkers en dahlia’s maar alleen aan stevig rocken. Het Roosendaalse Monocle Mint dacht dat sowieso al.

terwijl Dirk Verschure zijn mural afmaakt...

Vrijdagavond 2 september, café het Hijgend Hert, tien uur. Vijf Zundertse corsobouwers leggen hun werkspullen even opzij in Zundert, vertrekken naar Breda en denken, zij het tijdelijk, niet aan papier-maché, spijkers en dahlia’s maar alleen aan stevig rocken. June zoekt de muzikale grenzen op in hun aanstekelijke samensmelting van rock, pop en funk en dat gaat ook vanavond wederom uitstekend. Liefhebbers kunnen hun lol op, op ‘corsomaandag’ staan twee optredens in Zundert gepland.

De tweede band van deze POBHert, Monocle Mint uit Roosendaal, pakt ook stevig uit. De vooraf in het persbericht bejubelde swingende editie wordt waarheid. Onder aanvoering van zanger/gitarist Erik Siegel geeft de band Breda nog maar eens de kans kennis te maken met dansbare rock, met een vleugje electro en duidelijk hoorbare referenties aan Franz Ferdinand en Infadels. De zomer leek voorbij, vanavond was het echter nog heet in Hijgend Hert.

Tussendoor werkt de uit Berlijn overgekomen kunstenaar Dirk Verschure noestig verder aan een vette, titelloze muurschildering om zijn exposities van cartoons in Breda extra glans te geven. En dat kan zomaar, in het Hijgend Hert.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda