Club 3VOOR 12/Breda: de herfst in met drie fijne bands! Club 3VOOR 12/Breda: de herfst in met drie fijne bands!

Fahrenheit Twints, The Vision of Johanna, Tales of a Blackbird gratis in Mezz Café

, Tekst: Auke de Vries

Club 3VOOR 12/Breda: de herfst in met drie fijne bands!

Fahrenheit Twints, The Vision of Johanna, Tales of a Blackbird gratis in Mezz Café

Tekst: Auke de Vries ,

Op 8 oktober is het weer zo ver: een gloednieuwe editie van Club 3VOOR12/Breda! Nu iedereen is bijgekomen van Breda Barst en daarmee het festivalseizoen, gaan we de herfst in met drie fijne bands.

Fahrenheit Twints, The Vision of Johanna, Tales of a Blackbird gratis in Mezz Café

Op zaterdag 8 oktober is het weer zo ver: een gloednieuwe editie van Club 3VOOR12/Breda! Nu iedereen is bijgekomen van Breda Barst en daarmee het festivalseizoen, gaan we de herfst in met drie fijne bands.

Vijf Brabantse jongens vormen samen Fahrenheit Twins. Naar eigen zeggen zijn ze op zoek naar “een balans tussen existentiële angst en existentieel geluk - zoals goede twintigers betaamt”. Geïnspireerd door indie-grootheden als Death Cab for Cutie, Elbow en The National doet Fahrenheit Twins bijna alles zelf. Zo is hun eerste album ‘Empire of Sand’ helemaal door henzelf opgenomen, gearrangeerd en uitgebracht. Hiermee hebben ze een volledig en volwaardig debuut album gemaakt waar de band trots op kan zijn. Stonden ze in september nog op Breda Barst, nu speciaal voor 3VOOR12/Breda in het Mezz Café.
 
The Vision of Johanna maakt wel klinkende jazzrock. De band rondom zangeres Hanneke van Andel heeft zich in de loop van de jaren weten te ontwikkelen tot waar ze nu zijn. Popballades hebben plaatsgemaakt voor gedistingeerde composities. Met drummer Gijs Proost, gitarist Virgil van Gurchom en bassist Arjan van Diepeningen neemt zij dit jaar het debuutalbum ‘Mindrunning’ op. Het album bevat verscheidene stijlen, jazzy ondertonen en intrigerende teksten. The Vision of Johanna slaagt erin om ingewikkelde muziek te maken die toch makkelijk in het gehoor klinkt.

Tales of a Blackbird
is de band van de in Breda niet onbekende singer/songwriter Merel Simons. Met haar melodische, persoonlijke, grappige en energieke liedjes timmert Merel Simons al enige jaren aan de weg, wat onder andere leidde tot een optreden in het voorprogramma van Wouter Hamel. Met Tales of a Blackbird geeft ze een totaal nieuw geluid aan haar nummers. Dit trio zorgt voor een verrassend dynamisch geluid. Naast de eigen nummers van Merel speelt het trio ook covers op een eigen, verassende manier.

De dj’s deze avond zijn Daisy Players, die met hun indie- en dansplaten de avond aan elkaar mixen en afsluiten. Deze mannen, die onder vele pseudoniemen draaien, weten zelfs de meest fervente barhanger in beweging te krijgen. En dat kan ook haast niet anders met zoveel dansbaar geweld.

Op zaterdag 8 in Mezz Café, vanaf 20.00 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda